Avans hogeschool voor de vijfde keer nummer 1

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-09-2016 | Gewijzigd op: 29-09-2016
Avans Hogeschool is dit jaar opnieuw volgens de Keuzegids HBO2017de beste grote hogeschool van Nederland. Avans staat al acht jaar lang in de top 3. Het onderzoek ‘Beste studies 2016’ van weekblad Elsevier dat ook deze week verscheen, bevestigt de toppositie van Avans. Elsevier noemt Avans de beste ‘brede hogeschool’.


De Keuzegids Hbo baseert zijn ranglijst onder andere op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). Landelijk namen dit jaar meer dan 300.000 studenten deel aan die enquête. Ruim 13.000 Avansstudenten vulden de enquête in. 

'Alle' onderwerpen bovengemiddeld
Avans scoort in de NSE op vrijwel alle onderwerpen hoger dan het landelijk gemiddelde. Bijvoorbeeld in de categorieën inhoud en opzet van de studie, praktijkgericht onderzoek, studiebegeleiding en docenten. Toch wil Avans zich op een paar onderdelen, zoals roosters en stagebegeleiding, verder verbeteren. De tevredenheid over die onderwerpen is gestegen ten opzichte van vorig jaar, maar de hogeschool wil deze verder omhoog brengen.

Topopleidingen
6 opleidingen van Avans krijgen in de Keuzegids het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dit betekent dat ze tot de beste van Nederland behoren. De 6 opleidingen zijn: Technische Bedrijfskunde in ’s-Hertogenbosch, Chemie in ’s-Hertogenbosch, Informatica in ’s-Hertogenbosch, Elektrotechniek in ’s-Hertogenbosch, Advanced Business Creation in ’s-Hertogenbosch en Fysiotherapie in Breda.

Nummer-1-noteringen
Van de 54 Avansopleidingen staan er 36 in de top 3 van hun eigen categorie. Daarvan staan 15 opleidingen op de eerste plaats. 7 opleidingen staan op de tweede plaats. En 14 op de derde.

In Breda zijn er nummer-1-noteringen voor Environmental Science for Sustainable Energy and Technology, Accountancy, Small Business en Retail Management, Integrale Veiligheid, Communicatie en Communication & Multimedia Design.

In ’s-Hertogenbosch is er een eerste plaats voor de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Chemie, Informatica, Elektrotechniek, Advanced Business Creation, Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Culturele en Maatschappelijke Vorming en Integrale Veiligheid. Ook HBO-Rechten van de Juridische Hogeschool, een samenwerking tussen Avans en Fontys, eindigt bovenaan.