Stadslab Hackaton 3e en 4e jaars studenten AVANS rond viering carnaval

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2020 In het Stadslab aan de Parallelweg was er een Hackaton van 3e en 4e jaars studenten AVANS rond de viering van carnaval. In de afgelopen week 36 hebben circa 45 studenten van AVANS, opleiding Informatica, Communicatie en Media zich gebogen als groep dmv software programma’s over een oplossing hoe met de 1,5 afstand in Oeteldonk carnaval te kunnen vieren. De presentatie  gebeurde in het Stadslab aan de Parallelweg.
Daar waren behalve collegae studenten en de coach/ docent Informatica Luuc Claessens en presentatrice/student Floor Genen als speciale gasten uitgenodigd: wethouder Jan Hoskam [Economische Zaken], AVANS-directeur Patricia van der Linden [portefeuille Minor Energing Technologys] en door het bijzondere onderwerp ook de pas benoemde minister -president Anita Maas, die gedrieën ook de jury vormden.

Na een uitvoerige fysieke performance als wel videopresentatie, die voor de gasten ook wat vragen opriep, volgde na juryberaad de uitslag. Overigens op deze ontmoeting werden strikt de regels door RIVM opgelegd nageleefd. De jury kwam tot een verrassende uitslag. Uit de drie deelnemende groepen kwam één winnaar te voorschijn n.l. de combinatie van alle drie ontwerpen/ideeën. De drie tezamen is, aldus wethouder Jan Hoskam namelijk Oeteldonks carnaval..
Stadslab: Groep 1 met de hoela Hoep om 1,5 m afstand te kunnen houden.
foto © paul kriele, 3 september 2020.

Groep 1, met presentator Jevi, kwam ten tonele met een ’vernieuwende outfit’, een hoela hoep zodat steeds die anderhalve meter afstand in acht werd genomen. ‘En plassen dan..?’ Voor mannen gemakkelijker dan voor vrouwen was het antwoord. En bier aanpakken ging ook nog wel.. Onderlinge gesprekken verlopen via intercom.  
Groep 2, olv Teun vanSon en Robin Karto, kwam met een zone-indeling, die met een chip toegankelijk zijn. foto © paul kriele, 3 september 2020.

Het ontwerp van Groep 2 werd gepresenteerd door Teun van Son en Robin Karto kwam met door badges aangeduide over de stad verdeelde zones [via een chip kreeg men toegang]. In die zones groepeerden zich de carnavalsvierders. Elke zone laat een maximaal aantal bezoekers toe. Hierdoor werd carnaval verspreid over de stad gevierd. Aan een zgn. pispaal kon men bier verkrijgen.
Groep 3 had het concept bedacht van een carnavalsbox. In  de cadeaubox voor de thuisblijvers zitten allerlei spelletjes, snoep, drank en adviezen.Op de foto hieronder werd gedemonstreerd hoe met de viarbril de omgeving kan worden  bekeken  
foto © paul kriele,  3 september 2020.

Groep 3 met  Bram, introduceert de carnavalsbox, een goed gevulde cadeaudoos die bedoeld is voor de lokale thuisblijvers, burgers en ondernemers. Het assortiment bevat natuurlijk drank [bier en wijn], spelletjes, snoep, rood-wit gele flyers met toepasselijke adviezen. Oh ja,  met de QR-code kunnen op you tube filmpjes worden bekeken Er zit ook een viarbril in die je een wijd zicht geeft op de omgeving, bijv. [de buren] met wie je kunt zappen]. Je hebt ook nog keuze via streaming verbindingen te leggen met je familie of met bijv. je stamkroeg. Op die manier wordt de drukte verspreid. Je kunt er ook mee, in de stad opgestelde schermen bekijken.
 
...........
Oproep van de nieuwe minister-president van de Oeteldonksche Club aan de nieuwe generatie carnavalsvierders om zich daarbij aan  te sluiten.
foto © paul kriele, 3 september2 020.
Van de jury maakte de nieuwe minister-president van de Oeteldonkse Club Anita Maas gebruik de studenten te lokken om lid van de Oeteldonkse Club te worden. ‘Maar, ‘ zei ze direct daarop, ‘ We weten nog niet hoe de tijd zich ontwikkelt. Daarover kunnen we ook alvast eens nadenken. Er zal zeker geen fysiek carnaval gevierd worden,’ aldus Maas. Wethouder Hoskam legde uit waarom zij tot hun keuze waren gekomen: de eerste groep haakte in op de regels, het tweede concept hoe gaan we met elkaar om in de stad, en groep 3 lette meer op het sociale aspect. Het ene is niet beter dan het andere, maar de drie ideeën tezamen vormen de grondslag van het Oeteldonks carnaval!

Terug naar boven