OfficiŽle start uitbreiding AVANS

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-11-2010 | Gewijzigd op: 30-11-2010
Dinsdagmiddag 30 november 2010 stortte het lid van de Raad van Bestuur van AVANS, Marja Kamsma, nadat ze eerst een koker met het beleidsplan 2010-2014 in de bouwput had gegooid, gekleed in een witte overal en met een bouwhelm op, symbolisch het eerste bouwzand voor de uitbreiding met LOB2 in de tuin van AVANS aan de Onderwijsboulevard.*
* zie onderaan artikel

Marja Kamsma:
De rollen die een lid van de Raad van Bestuur  van de AVANS Hogeschool moet doormaken: een speech, een cabaretstukje en een officiële handeling in een bouwvakkersoutfit
..

foto's © paul kriele,30 november 2010.

In een toespraak daaraan voorafgaand gaf Kamsma aan, dat er in maart dit jaar een kennismaking met de buurt is geweest nav kritische vragen die waren gesteld over de aantasting van de tuin, parkeeroverlast e.d..
In een dialoog en met respect voor elkaar is de kritiek weerlegd kunnen worden. De bezwaren zijn weggenomen, waardoor de bouwprocedure niet behoeft te worden vertraagd.

De koker gaat de bouwput in.. De toehoorders die het deponeren van de koker met het beleidsplan volgden vanaf de ballustrade
Bulldozermachinist Erik Hesselmans van Bouwbedrijf Pijnenburg hielp de bestuurder met haar niet alledaags werk.
foto's © paul kriele, 30 november 2010.
Het 'eerste'  zand wordt in de bouwput gestort.

‘We zijn best een beetje ijdel en we vinden het ook leuk als onze naam in de krant verschijnt,' gaf Kamsma in haar welkom aan bouwers, docenten en buren aan.
Aan publiciteit schort het niet met AVANS, mede dankzij de strategie van vernieuwing [de voltooide nieuwe professionele keuken met een uitgiftecapaciteit van 10.000 menu’s], de uitbreidingsplannen met 2 Lobben* en last but not least, het feit dat AVANS door Elsevier en de Keuzegids als beste hogeschool van 't land werd aangemerkt.
Maar we gaan de lat van kwaliteit hoger leggen, zodat het certificaat voor de afgestudeerden een AVANS-keurmerk gaat dragen.'
Dat is ook in de koker, die Kamsma voor het nageslacht in de bouwput plaatste, uitgewerkt.

The art of voice van Niek Boes.  foto's © paul kriele, 30 november 2010.
  De virtuoze artiest wist zelfs het 'officiele' publiek tot bukken te krijgen vanwege een 'overvliegende' straaljager.

The artist of voice Niek Boes
De als een robot binnenkomende voice artiest Niek Boes vermaakte gedurende 20 minuten aan een stuk de toehoorders op een even boeiende als erg amusante wijze met zijn voice manipulaties. In die act haalde hij –toevallig – ook twee buurtbewoners naar voren die deel werden van de knallende show.
Dat leidde uiteraard tot hilariteit bij het zich amuserende publiek, dat op een gegeven moment moest bukken voor een ‘overvliegende straaljager’ en dat ook –met enige aarzeling –‘anders bent u hier nog niet weg’- deed.
Boes snelde met zijn imitaties en met zijn causerie door de tijd en liet daarmee –ook in het onderwijs- de grote veranderingen en innovaties zien. Voor AVANS plaatste hij de trefwoorden: betrokkenheid, openheid en inspiratie markant in beeld.

Buurman Karel Burger Dirven als figurant in een show van Niek Boes bij de start van een grootscheepse aanbouw van AVANS. En de 'student' Jerry aan de generator, omdat  'de stroom uitviel'...

foto's © paul kriele, 30 november 2010.

*Techniek/ uitvoering
In zes jaar tijd is het aantal studenten van 5810 met 4300 gestegen. Het onderwijssysteem is ook niet meer klassikaal.
Uitbreiding was onontkoombaar.
Uitbreiding was onontkoombaar, want  in zes jaar tijd is het aantal studenten van 5810 met 4300 gestegen en is het onderwijssysteem ingrijpend veranderd.

In de tuin van de opleiding, die bijna10.000 studenten telt, gaat de school twee vleugels aan de bestaande kamstructuur aanbouwen. 
De architect van de aanbouw ter grootte van 4160 m² en € 10 miljoen kostend [de helft techniek] is Thomas Rau uit Amsterdam, de aannemer Hazenberg en Electro Van Dorp Breda en bureau Oostendorp uit Tiel 'doet' de werktuigkundige aspecten van de uitbreiding.
Het tuinontwerp komt van Bureau Lubbers tegen een kosten van € 1,5 miljoen.

Terug naar boven