Ruimtevaarder André Kuijpers op jubileumconferentie 200 jaar Avans

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-08-2012 | Gewijzigd op: 27-08-2012
Op woensdag 3 oktober 2012 zal astronaut André Kuijpers* op de Avans Hogeschool een presentatie geven bij gelegenheid van 200 jaar AVANS. Op die dag start een 24-uurs conferentie waarin de Brabantse HBO-opleiding op drie locaties [Breda, Den Bosch en Tilburg] haar talenten en kennis in de etalage zet en gastsprekers heeft uitgenodigd.
Centraal staan de thema’s van de expertisecentra: veiligheid, innovatie in zorg en welzijn, ondernemen en duurzaam innoveren.

 

Astronaut André Kuipers is sinds eind augustus weer terug in ons land en start per 1 oktober met het geven van presentaties. Op 3 oktober geeft André één van zijn eerste openbare lezing tijdens de Avans conferentie ’24 HOURS OF INSPIRATION’ in Den Bosch.


foto ©  ESA/NASA .
 
   

Den Bosch trapt op 3 oktober af met een  conferentieprogramma waarin André Kuipers het laatste uur voor zijn rekening neemt. In Tilburg neemt nachtburgemeester Clemens van den Broek in een muzikaal/literair café met een filosofische inslag het stokje over. 
Op  4 oktober 's morgens en 's middags  tot 17.00 uur staan in Breda lezingen, presentaties en workshops op de rol. Bedrijven en geïnteresseerden uit heel Brabant zijn welkom om één of meerdere onderdelen uit dit conferentieprogramma bij te wonen.

*Over André Kuijpers
ESA-astronaut André Kuipers is Nederlands tweede astronaut en de eerste Nederlander die twee ruimtevluchten heeft gemaakt. In zijn laatste vlucht aan boord van het internationale ruimtestation ISS, die 193 dagen duurde, was  André  behalve astronaut, ook wetenschapper, arts en docent. Zijn programma bestond uit veel wetenschappelijke en ‘life science’ experimenten en educatieve activiteiten. Het internationale ruimtestation is in de eerste plaats een uniek laboratorium.

Informatie
Meer informatie over de jubileumactiviteiten en het exacte programma van de conferentie op
3-4 oktober met aanmeldmogelijkheid is te vinden op avans200

Terug naar boven