Koningin Beatrix opent expo 'Point de Vue' bgv 200 jaar Kunstacademie

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2012 | Gewijzigd op: 03-09-2012
Koningin Beatrix opent op dinsdagmiddag 2 oktober a.s. in het voormalige Stedelijk Museum SM's de tentoonstelling “Point de Vue, 200 jaar Kunstacademie ’s-Hertogenbosch”.

In 2012 is het 200 jaar geleden dat de “Académie Impériale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture” tot stand kwam na een bezoek van Napoleon aan de stad.


De oprichting 200 jaar geleden is voor AKV|St.Joost en Avans Hogeschool het motief om het 200-jarig bestaan van de Kunstacademie én de hogeschool met een grote tentoonstelling en de uitreiking van een ere-lectoraat aan kunsthistoricus Rudi Fuchs te vieren.

De jubileumtentoonstelling inkl. een digitale salon, 'Point de Vue' geeft een beeld van het autonome werk dat de afgelopen 200 jaar door de Kunstacademie is voortgebracht. Curator van de tentoonstelling is Margriet Kemper. Zij is als docent verbonden aan AKV|St.Joost en draagt zorg voor het overzicht van kunstwerken uit de periode 1812-2000. Gastcurator en oud-student Kim Bouvy is verantwoordelijk voor de periode 2000-2012. De vormgeving van de tentoonstelling en het design wordt verzorgd door Steffen Maas. Hij is ook een oud-student van de academie.
Er is uit het grote aanbod een selectie gemaakt van werken van bekende en minder bekende kunstenaars, onder meer: Iris van Dongen, Paul Segers, Helmut Smits, Arjan van Arendonk, JCJ Vanderheyden, René Daniels en Thom Puckey.
Meer informatie: www.pointdevue.nu
Voor kort nieuws over Point de Vue kunt u www.twitter.com/PointdevueNU  volgen.