Prijs voor AVANS-student met beste baard

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2012 61 mannelijke studenten en docenten van Avans lieten de afgelopen tweeëneenhalve week hun gezichtshaar groeien om zich in te leven in de wereld van scheerbeurten en trimsessies. De Zappa baard, het ringbaardje of de chin strap.
Alle baardlooks kwamen maandagmorgen 17 september 2012 voorbij tijdens een grootscheepse scheerbeurt onder eerstejaarsstudenten Commerciële Economie op de Avans Hogeschool. Aanleiding van deze 'express yourself' was de opdracht van de opleiding Commerciële Economie: een marktanalyse en een marketingplan te maken. De studenten kozen als onderwerp: ontharen/scheren/stylen/trimmen van de man met als voorbeeld Philips.

AVANS na weken van haargroei mochten 61 docenten en/of studenten zich eens door een vrouwelijke kapster [van de opleiding] laten trimmen. .. Rechts student Volkan Ogul en links: Jasper Hacfoort.

Student Jasper Hacfoort-wachtend op een scheerbeurt- vond het maar niks: 'Ik heb al twee weken zin om me te scheren. Volgens mijn vrienden zie ik er nu tien jaar ouder uit.’
Een andere baardman: ‘Ik heb het gevoel dat mensen me steeds aanstaren.’

Onder de noemer ‘Shave the planet’ schreven de eerstejaarsstudenten een marketingplan voor een nog niet bestaand product op het gebied van ontharen. Philips was zo onder de indruk van het project dat zij een speciale kappersstoel liet aanrukken en beloonde de student met de beste baardlook met een scheer- of trimapparaat. De jury bestond uit vrouwelijke studenten van de opleiding. 
Volkan Ogul heeft zich in de tussentijd al twee keer laten scheren. Desondanksheeft hij op deze maandag nog genoeg baardgroei over om een subtiele chin strap te laten aanmeten. Volkan: ‘Als ik veel positieve reacties krijg, laat ik het tot het weekend staan.  Misschien vraag ik mijn Turkse kapper wel of hij dit kan scheren.’
Winnaar
Bij de jury valt de nieuwe look van Volkan behoorlijk in de smaak. Hij krijgt een negen. De dames zijn vooral op zoek naar unieke baarden: ‘Een beetje trimmen, dat kan iedereen. Ze moeten iets creatiefs doen. We hopen heel erg op de Fu Manchu, daar geven we zeker hoge punten voor.’ En ja hoor: de Nulandse student Carlo Verstegen waagde zich aan de creatieve snor en won prompt. Hij kreeg een tien van de jury voor zijn originaliteit en uitdrukkingskracht.


Terug naar boven