Kick-off ICT-Community op 11 oktober a.s.

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2012
Op 11 oktober 2012 lanceren de gemeente ’s-Hertogenbosch, de ICT-academies van Avans Hogeschool en KW I-College samen met de ICT-sector in de stad de nieuwe community bij Avans Hogeschool. Kortweg ter verduidelijking van deze ICT-community:  Ontmoeten, leren, kansen creëren, verbinden en profileren. 
De community is een wens van ICT-bedrijven uit Den Bosch. Dat beaamt ook CEO Henny Hilgerdenaar van Ctac: “Met deze community kunnen we elkaar versterken.”

De gemeente ondersteunt het initiatief. Wethouder Jan Hoskam van Economische Zaken: “Het moet een platform worden voor kennisdeling tussen organisaties onderling, maar ook met het onderwijs. Samen kunnen we vraagstukken oppakken, zoals personeel en onderwijs. Of nadenken over ICT-oplossingen voor bijvoorbeeld de logistieke sector of de zorg. Daarnaast kan de ICT-Community de ICT-sector van ’s-Hertogenbosch een gezicht naar buiten geven.”

Oplossingen
CEO Henny Hilgerdenaar:' Door samen te werken kunnen we manieren vinden, krijgen we toegang tot innovatieve oplossingen. Voor de ICT-industrie in de omgeving is dit een belangrijk initiatief. Wat we absoluut nodig hebben is dat zoveel mogelijk bedrijven bereid zijn om een steentje bij te dragen. Daarom hoop ik op een hoge opkomst.”

Interactieve bijeenkomst
De middag op de elfde oktober omvat o.a. een rondetafelgesprek met ICT-bedrijven en onderwijs. Mark Boelhouwer, Director Strategy & Operations van Ricoh gaat in op de kansen en bedreigingen voor de sector. Daarnaast zijn er themasessies rondom uiteenlopende onderwerpen. 
Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan via de website van het platform: www.ict-community.nl. waar ook alle info en stand van zaken te verkrijgen is.