Elsevier: Avans beste grote hogeschool van het land

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2012 Avans Hogeschool is vandaag -27 september 2012- door Elsevier uitgeroepen tot beste grote hogeschool van Nederland. Jaarlijks onderzoekt het blad in het Thema ‘De Beste Studies’ de kwaliteit van hbo- en universitaire opleidingen. Na de tweede plek van vorig jaar heeft Avans Hogeschool de koppositie heroverd. De Keuzegids Hoger Onderwijs benoemde Avans in 2011 en 2012 ook al tot beste van de grote hogescholen.

Elsevier en ResearchNed onderzochten 614 bachelor- en masteropleidingen aan de hand van de Nationale Studenten Enquête. 170.000 studenten en 2.000 hoogleraren en universitair hoofddocenten werkten eraan mee. Met kop en schouders steekt Avans boven de andere brede hogescholen uit: ruim 70 procent van de opleidingen wordt bovengemiddeld gewaardeerd. Hogeschool Zuyd volgt op de tweede plek met een percentage van 47 aan bovengemiddelde opleidingen.

In 2006, 2007, 2008 en 2010 werd Avans door het blad al als beste beoordeeld. ‘Een unieke prestatie, dat we nu al zoveel jaren op rij tot de top behoren’, meent Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur. ‘Het is een waardering en bevestiging voor alle mensen in de organisatie die elke dag hun beste beentje voor zetten, betrokken zijn en inspireren.’

Geen verklaring
Een pasklare verklaring voor het succes heeft hij niet. ‘Het zijn meerdere factoren bij elkaar opgeteld. Het heeft met ons DNA te maken, de kleine instellingen die de afgelopen 200 jaar tot Avans hebben geleid, de grote betrokkenheid en het directe contact.