Inzet duizenden studenten van AVANS /opbrengst € 360.000

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2012 | Gewijzigd op: 05-10-2012
Meer dan 4.000 studenten en enkele honderden personeelsleden van Avans Hogeschool zijn vrijdag 5 oktober 2012 aan de slag gegaan voor goede doelen. Op deze dag is de hele hogeschool vrij geroosterd onder de naam ‘Avans Doet’ om geld op te halen voor het goede doel. Zo zijn er inzamelacties voor de voedselbanken, hulp in bejaardenhuizen en nog talloze andere activiteiten in Brabant.

De actie Rent-a-talent, waarbij talenten van Avans Hogeschool in te huren zijn door bedrijven en instellingen, heeft dit jaar ruim € 360.000 aan maatschappelijke waarde opgeleverd. Avans wilde op deze manier ter ere van het 200-jarig bestaan van de hogeschool iets terug doen voor de maatschappij. De actie is hiermee niet ten einde: het blijft mogelijk om van de kennis en kunde van studenten van de hogeschool gebruik te maken.

Tal van Brabantse instellingen konden vandaag, 5 oktober 2012, rekenen op een steuntje in de rug van AVANS-studenten op deze 'AVANS  Doet'- dag.De bedoeling was geld voor deze 'goede doelen'  op te halen.


Studenten Integrale Veiligheid helpen de politie in Tilburg met onderhoud aan materieel en ook het Elisabeth Ziekenhuis kan op hulp rekenen op deze ‘dag van de patiënt’. In Breda vindt hulp plaats bij onder andere het dierenasiel, Vincentius in Udenhout krijgt een opknapbeurt evenals speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen en in Den Bosch is er onder andere een tour van muzikale docenten langs bejaardenhuizen
Zie:  AVANS Doet- dag