Avans derde jaar op rij de beste grote hogeschool

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-10-2012 In de Keuzegids HBO Voltijd 2013, die vandaag dinsdag 23 oktober 2012  verschijnt, en waarin kwaliteitsoordelen over alle opleidingen in het HBO zijn opgenomen, wordt Avans Hogeschool voor het derde jaar op rij als beste grote hogeschool van Nederland uitgekozen. Jaarlijks onderzoekt het Centrum Hoger Onderwijs Informatie de kwaliteit van het hoger onderwijs. De vorige maand kwam Elsevier in haar onderzoek ‘De Beste Studies’ tot dezelfde conclusie.


De Keuzegids is bestemd voor scholieren die zich oriënteren op studies en verschillende opleidingen onderling op kwaliteit vergelijken. Het is een consumentengids voor studiekiezers, decanen en ouders met de meest actuele feiten en kwaliteitsoordelen over alle opleidingen in het HBO. Voor deze vergelijking is gebruik gemaakt van de landelijke Studiekeuzedatabase van ResearchNed, statistieken over studiesucces van de HBO-raad, accreditatiegegevens en studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête.
Topopleidingen
Negen opleidingen van Avans Hogeschool behalen in de nieuwe gids een eerste plaats. Acht opleidingen komen als tweede uit de bus en drie opleidingen staan op de derde plek. ‘Het is geweldig dat onze kwaliteit zo wordt gewaardeerd. Een unieke prestatie, dat we nu al zoveel jaren op rij tot de top behoren’, meldt Rüpp.