AVANS en gemeente gaan veiligheid in de stad verbeteren

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2013 Vrijdagmorgen 31 mei 2013 presenteerden de gemeente met AVANS hun gezamenlijke aanpak die tot doel heeft de veiligheid in de stad te verbeteren. Een van de insteken was dat elke doelgroep (van de risico jongeren) een specifieke aanpak nodig heeft. Voor een nader meerjarenonderzoek sloten gemeente en AVANS (Expertisecentrum) een overeenkomst.

AVANS Hogeschool
De gezamenlijke bijeenkomst van AVANS en de gemeente inzake de verbetering van de veiligheid in de stad.
Een van desprekers was -namens de gemeente- wethouder Ruud Schouten.

Het Expertisecentrum Veiligehid van  AVANS wil de komende vijf jaar samen met de gemeente tot een betere aanpak van risicojeugd komen. Daarbij gaan zij uit van een op elk doelgroep gerichte aanpak, zoals Sjaak Khonraad aangaf.

“Oplossingsgericht onderzoek, dát is hoe we ons werk moeten profileren”, lichtte Avans-lector Sjaak Khonraad toe, die het onderzoek leidt. Wethouder Ruud Schouten roemde de unieke samenwerking, die het welzijnswerk in de stad versterkt en het onderwijs van Avans verrijkt. “De politiek wil resultaten zien, maar met een mathematische benadering ben ik niet gelukkig. Ik wil de resultaten niet in cijfers, maar vooral inhoudelijk meten. Nu gaan we werken aan het instrument van de hulpverlener en zorgen voor een stabiele manier van werken in de stad. Wij kunnen als gemeente enorm vooruit met de denktrant die in Avans speelt,” aldus Schouten.

Praktische uitgangspunten
Khonraad lichtte de insteek van het onderzoek toe. De docenten zullen als ‘vlieg op de muur’ met het welzijnswerk mee kijken. “We hebben praktische uitgangspunten. De professionals in deze sector en het HBO moeten van elkaar leren en profiteren.” Het uiteindelijke rapport bevat als onderdelen wat de professionals hebben gezegd tegen de Avans-docenten, wat die docenten hebben gezien in de praktijk, wat ze van elkaar hebben geleerd, wat er verbeterd kan worden en waarmee er gepronkt mag worden.