Street Rave-Parade door binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-06-2005 Zaterdag 25 juni 2005 werd in de stad een Street Rave-Parade gehouden. De manifestatie -voor de 5e keer georganiseerd door High Vibe- is een demonstratie voor de waarborg van vrijheid van meningsuiting en respect in de samenleving. Met vrachtwagens, praalwagens en karren trokken groepen kunstminnaars en muzikanten door de stad. De organisatie High Vibe denkt met kunst het beste de mening en het gevoel van vrijheid te kunnen overbrengen.
Onder het thema Binary Circus voltrok zich een tafereel met vrachtwagens en praalwagens met daarop kunstgroepen en muzikanten à la Jeroen Bosch. Op enkele karren werd diverse soorten [experimentele] muziek ten gehore gebracht. Op het Heetmanplein werd het verkeer opgehouden, terwijl een rookmachine zijn best deed en de deelnemers in kunstzinnige kostuums gestoken via perfomances het thema uitbeeldden. Het publiek, de geschatte belangstelling is 2.000 toeschouwers, reageerde afwisselend enthousiast en soms weinig begripvol. De route verliep vanaf West, via het Emmaplein en Heetmanplein terug naar de Rietveldenweg. Daar werd rond 21.30 uur de streetrave afgesloten.

Een impressie van de stoet die via Parallelweg en Emmaplein naar het Heetmanplein trok.
Spandoek: 'De straat is van iedereen'.
Onderweg van Koninginnelaan [l] naar Heetmanplein.
Rook kreten en muziek op Heetmanplein. [onder]

foto's © gerard monté, 25 juni 2005.


Een woordvoerder vertelt even na 6 uur, dat de belangstelling van 2000 man groot is. In de stoet doen circa 75 personen mee, de organisatie daarentegen is beperkt in omvang. Waar de tocht eindigt was rond 20.00 uur nog geheim, zo laat woordvoerder Vleer weten. Maar de sfeer is erg goed! 


Terug naar boven