Sint Jansdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-06-2005 Zaterdag 18 juni 2005- dichtbij 24 juni, de feestdag van Sint Jan, de patroonheilige van de stad - was de jaarlijkse Sint Jansmarkt. Deze manifestatie van muziek, kunst en cultuur is een initiatief van de stichting Knillispoort.

In verband met de diensten in de Hervormde Kerk mocht dit jaar op het Kerkplein geen geluidsversterking worden gebruikt. Dat was de reden dat de presentator een megafoon gebruikte.

Hierboven het Schipperskoor, een initiatief van leden van de Stichting Binnendieze, tijdens het optreden op het Kerkplein. foto's © gerard monté, 18 juni 2005.
 
-Boven: Accordeonvereniging Blij Leven op het Herman Moerkerkpleintje nabij Dieske dat vanwege de Sint Jansdag in de bloemen was gezet.
-Rechts: Het Kerkplein werd de hele zomerse zaterdag in juni dag afwisselend bezet door koren en andere muziekgroepen.


foto's © gerard monté, 18 juni 2005.
 
 
-Boven: Demonstraties in de Korte Waterstraat van de Dansgroep Allegria met ook de jongste deelnemers in een bubbling-act [r].
-Rechts: De Groep Flik Flak tijdens hun sportieve toeren op het Burg. Loeffplein.

 
foto's © gerard monté, 18 juni 2005.
 
De trommelgroepTempestade op het Kerkplein.

Flik Flak, nu nog gevestigd in een bedrijfshal op het Industrieterrein Maaspoort, heeft ambities om naast de sporthal Maaspoort een hal en een jeugdopvang te realiseren. De vereniging zoekt samenwerking met het Koning Willem 1- College. Er zijn 1600 leden maar er is een flinke wachtlijst. Bij Flik Flak zijn ruim 40 menskracht in dienst. Terug naar boven