Fietsenstalling Kerkstraat op 20 april open

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2011 | Gewijzigd op: 14-04-2011
De brandweer hing donderdagmorgen 14 april 2011 de banieren rond de actie gratis fietsen stallen op.

Vanaf woensdag 20 april kan men gratis fiets stallen in de gemeentelijke fietsenstallingen 'Kerkstraat', de kelder van het voormalige postkantoor. Dat eind jaren 60 gebouw werd iov John Groenewoud deels gesloopt en verbouwd tot een winkel [Piet Zoomers] , appartementen en een nog te verhuren horecazaak. In de kelder is plaats voor 1000 fietsen.
Het gratis stallen kan vanaf 20 april ook in de fietsenstallingen: Wolvenhoek en Burgemeester Loeffplein. Maar de parkeergarage Wolvenhoek moet nog wel geschikt gemaakt worden om er over twee etages fietsen te kunnen stallen. Voorlopig is er een provisorische fietsenberging. Het blijft nog vaag, wanneer die stalling up to date wordt gemaakt.

De fietsenstalling in de Doode Nieuwstraat is vanaf zaterdag 16 april gesloten. De oude stalling in de parkeergarage Wolvenhoek moet nog worden omgebouwd. |

. -Links: De gemeente sluit de fietsenstalling in de Dode Nieuwstraat  per 16 april 2011.
-Boven: De stalling onder het station blijft uiteraard open, maar is een betaalde stalling. Er zijn plannen om de fietsentroup naast het station van- vaak niet. afgehaalde -fietsen- op te ruimen en om een ondergrondse stalling voor of achter het station te bouwen
.

foto's  © paul kriele, 10 september 201 [l-boven] en 11 april 2011.

Op zaterdag 23 april zijn er verschillende activiteiten in de binnenstad om de nieuwe fietsenstalling én het gratis stallen luister bij te zetten. Op het Kerkplein zijn er demonstraties van het BMX-fietsen waarbij allerlei capriolen en stunts te zien zijn. Op de Parade is er ruimte voor het zogeheten funfietsen met speciale fietsen. Daar kan iedereen een rondje
rijden. Ook kunnen mensen deelnemen aan een prijsvraag.

In de parkeergarage Wolvenhoek moeten nog de twee onderste parkeerlagen voor auto's worden omgebouwd tot fietsenstalling.. Nu is er nog een fietsenberging.... foto's © paul kriele, 11 april 2011.


-Boven: De Kerkstraat. De nieuwste Bossche fietsenstalling, die de stalling naast de St.Jan moet gaan vervangen.
De gemeente sluit wel eerst de stalling in de Dode Nieuwstraat. Deze stalling is juist gericht op het westelijk deel van het winkelhart, zoals de Markt en de Hema. 
-Rechts: de fietsenstalling bij de Mariakapel, die eigenlijk zou verdwijnen, maar een particulier bemande stalling is én....  waarvoor betaald moet worden.

foto's © paul kriele, 7 en 11 april 2011
.

Faciliteiten fietsenstalling Kerkstraat
De nieuwe fietsenstalling in de Kerkstraat is elke dag geopend. Brom- en bakfietsen kunnen in de Kerkstraat niet terecht. Deze moeten worden gestald in de stalling van de Wolvenhoek. Verder zijn er in de fietsenstalling in de Kerkstraat oplaadpunten voor de elektrische fiets, bagagekluisjes en openbare toiletten. Ook zijn er faciliteiten voor kleine reparaties.
De nieuwe fietsenstalling én het gratis stallen in de gemeentelijke fietsenstallingen zijn onderdeel van het fietsbeleid van de gemeente.
Achter HotelCentral bevindt zich de fietsenstalling ' Burg. Loeffplein'. Die wordt ook gratis.
foto © paul kriele, 15 maart 2011.Terug naar boven