Bert Pauli+Yves de Boer openen -gratis- fietsenstalling Kerkstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2011 | Gewijzigd op: 20-04-2011
Dinsdagmiddag 19 april 2011 hebben gedeputeerde voor mobiliteit Yves de Boer en wethouder Bert Pauli de fonkelnieuwe en straalwitte fietsenstalling voor ongeveer 1100 plaatsen onder het nieuwe complex 'Postkantoor Kerkstraat' geopend.
De stalling is met die van het Burg. Loeffplein en de parkeergarage Wolvenhoek, de eerste die gratis te gebruiken zijn.

Mannen van de Weenergroep houden in de stalling een oogje in het zeil. De toegang naar de fietsenhelling,
foto's © paul kriele, 19 april 2011
-Links boven: Een riante garage voor 1100 fietsen in twee etages, maar wel bezwaarlijk als je je fiets omhoog moet tillen.
-Boven: Wethouder Bart Eigenman [Milieu] fotografeert de oplaadpunte voor elekrofietsen.
-Links: Mannen van de Weenergroep proberen een fietsetage uit...


Wethouder Bert Pauli [Verkeer], gedeputeerde Yves de Boer [mobiliteit], Jan Vijverberg en Bart van Hooff van Groenewoud, de eigenaresse van het complex op de locatie Postkantoor. Een van de laatste toespraken van Bert Pauli als Bossche wethouder.
  Boven: De openingsceremonie, de twee functionarissen, Bert Pauli en Yves de Boer, rijden met een fiets door een papieren doorgang.
-Links: Gelukwens bij deze mijlpaal, want de provincie financiert 50 % van de realisatie van deze stalling zegt Pauli, die ook de infrastructurele werken noemde en de borgfietsenrekken die bij winkelcentra worden geïnstalleerd en het fietsjournaal op de gemeentepagina
.
foto's © paul kriele, 19 april 2011.

Gedeputeerde De Boer voelt zich welkom in Den Bosch waar welkomstborden aan de invalswegen staan. 'En als je welkom wordt geheten, dan kom je ook door de voordeur,' sprak Boer, die de Bossche projecten noemde waarmee de stad flink aan de weg timmert wat betreft milieu én... bewegen betreft: de transferia, het gratis fietsen stallen. 'Om dat te realiseren vereis iets van doorzetten,' sprak Boer die nog maar twee dagen deze portefeuille Mobiliteit heeft. Daarin zit ook 'fietsen'.
'De vorige week was ik bij de start van de E-bike.  Al dat soort projecten toont aan dat Den Bosch naar de toekomst kijkt  en de fiets als alternatief neemt voor het autoverkeer.'
Boer noemde de stalling fris en sociaal veilig. 'De fiets is er niet alleen voor wooon-werkverkeer het draagt ook bij aan de gezondheid,'  aldus de gedeputeerde.

Wethouder Bert onderstreept nog eens de gratis stalling iets wat de Bosschenaren zal aanspreken[..] .Maar het past ook bij de 'meest gastvrije stad', een titel die naast 'beste economische stad' Den Bosch verwierf, aldus Pauli, die ook de infrastructurele werken noemde en de borgfietsenrekken die bij winkelcentra worden geïnstalleerd en het fietsjournaal dat telkens -geactualiseerd op de gemeentepagina verschijnt.
Pauli noemde ook nog even de Ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch, een partij die met ons meedenkt  en een oogje heeft voor het millieu. Een vereniging die niet altijd met de harde kant van het programma bezig is.
 Er zijn vele zaken die we als gemeente faciliteren, maar  soms kunnen we daarin wel eens te ambitieus zijn, wanmt er zijn wel100 manieren om naar je plaats van bestemming te komen.
We staan ook voor de kwaliteit van leven en voor de natuur en voor het milieu. Daar draagt deze fietsenstalling aan bij.'


Terug naar boven