Van bewaakte naar gratis fietsenstalling station

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2014 | Gewijzigd op: 23-01-2014
De gemeente geeft antwoord op vragen die  Leefbaar in december 2013  stelde over de situatie onder het station. Daar wil de gemeente - evenals elders in de stad- een goedlopende fietsenstalling, die een 15 tal werknemers in dienst heeft, omzetten in een gratis stalling, met alle -sociale- gevolgen van dien.
De gratis stalling is in juli 2012, in een overeenkomst met de NS, gerealiseerd. Maar nu wordt de gratis stalling uitgebreid met 1800 plaatsen, omdat  de capaciteit niet toereikend is en het schort aan het beheer [uitstraling en het toezicht], antwoordt de gemeente per brief van 21 januari 2014.
De betaalde stalling telt momenteel 1300 plaatsen

De -nu nog -bewaakte fietsenstalling onder het station en rechts de hellingbaan naar de staling. foto's © roland brouwer  [l.] & paul kriele, 7 juli en 30 december 2011.

Een ander motief om uit te breiden is dat twee systemen - een betaalde en een gratis stalling naast elkaar- niet functioneren. Dat komt niet logisch over bij de klant. Andere gemeenten gaan ook over op dit eenduidig systeem, zo luidt de verklaring van de gemeente, die  - na de uitbreiding die na de zomer gereed komt- de exploitatiekosten betaalt en de NS de investering van de uitbreiding.

Zie ook bericht Aanleg hellingbaan naar gratis stalling dd. 30 december 2011.