Wethouder Geert Snijders [64] stopt na de verkiezingen

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-08-2014 | Gewijzigd op: 28-08-2014
Geert Snijders, stopt voor de tweede keer als wethouder, maar nu voorgoed ook met zijn politieke carrière. Dat besluit neemt hij gezien zijn leeftijd van 64 jaar. Ook zijn gezondheid speelt bij dit besluit een rol, dat vertelde Snijders aan een redacteur van het Brabants Dagblad.
De in Den Bosch geboren [20 december 1950], maar in Rosmalen wonende voormalige adviseur van B&W van Utrecht wil mede daaom niet nog eens vier jaar een bestuursperiode meemaken.
Snijders, die als raadslid begon, zat 17 jaar in de politiek.
Begin 2014 werd Snijders – na een tia- in het ziekenhuis opgenomen en moest daarna een paar maanden rust houden. Na de bouwvak keerde hij min of meer fulltime terug.

Geert Snijders [64 jaar] vertrekt voorgoed van het Bossche politieke toneel.

foto © henk vanesch, 9 oktober 2010.
 
Snijders nam ten gevolge van een verkiezingsnederlaag voor de PvdA [2010: verlies van 3 zetels] op 25 januari 2011 al eens afscheid, na een periode [2006-2010 als wethouder voor de PvdA.
Tot verbazing van velen keerde hij in nog geen half jaar later als wethouder terug, maar voor Rosmalens Belang , waarmee hij de opvolger werd van de politiek gestrande Ton van Bussel.

Van Snijders is bekend dat hij houdt van kunst en cultuur en graag boeken leest over architectuurgeschiedenis.
Als opvolger van Snijders staat bij Rosmalens Belang Jos van Son genomineerd.

Verdiensten & eigenschappen
Toont een grondige inzetbaarheid
Diepgaande dossierkennis
Integer
Auteur van het Reddingsplan voor FC Den Bosch
Projecten: Spoorzone, GZG-terrein, Paleiskwartier en Paleisbrug, kanaalomleiding. bouw rond IJzeren Vrouw, centrumplan Rosmalen, Anneborch, Bibliotheek, Bartenbrugdossier, Groene Delta, Museumkwartier, renovatie stadion De Vliert. Portefeuilles:  zorg, WMO en armoedebestrijding , inzet voor Weenergroep.