Tilburgse D66-er Logister nieuwe wethouder in Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-01-2015 | Gewijzigd op: 03-01-2015
Eric Logister, momenteel raadslid voor D66 in Tilburg, is door D66 Den Bosch verkozen om wethouder te worden in de nieuwe coalitie die in januari zijn beslag moet krijgen.
De 44-jarigeLogister is zelfstandig consultant informatiemangement & strategie. Daarnaast is Logister vrijwilliger actief als Business Coach bij kennisplatform PLATO. In de Tilburgse raad behartigt Logister de portefeuille Bestuur en is hij voorzitter van de Auditcommissie.

De verwachting is dat de vijf coalitiepartijen pas eind januari met hun 'regeeraccoord'  zullen komen. Komende dinsdag 6 januari worden al wel de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Dat verlate tijdstip komt omdat de besprekingen met Logister nog aan de gang zijn en de kerst-en nieuwjaarsdagen mede voor de vertraging  hebben gezorgd.
Naast aanvoerder D66 zijn VVD, CDA, Bosch Belang en Rosmalens Belang de vijf nieuwe regeerpartijen in de Bossche gemeenteraad die over drie jaar weer zal terugtreden. Maar ja wat moet Den Bosch met een dergelijke kruikenzeiker, die over zijn stad en zijn werk zegt:
 “Ik woon, werk en leef in de stad en voel me betrokken, daarom wilde ik lid worden van de raad en stel ik me weer verkiesbaar voor een nieuwe termijn. Op die manier kan ik veel bereiken en dingen anders doen. Dat wil niet zeggen dat alles heel slecht gaat in Tilburg. Maar we moeten ook niet vergeten om te genieten van al het goede, in Tilburg vergeten we dat nog wel eens.” 

Eric Logister wordt waarschijnlijk de nieuwe wethouder voor D66 in het
nieuwe Bossche College
.
 

Eric Logister heeft het Gymnasium doorlopen op het St. Paulus Lyceum (1988) en in 2007 heeft hij gestudeerd aan de Tias Business School.

Logister: “Tilburg is een stad die mij niet loslaat. Toen ik in 2009 de kans kreeg om ook te gaan werken in mijn stad, heb ik die meteen gegrepen.

Na omzwervingen door het land, heb ik nu de kans om mijn toekomst op te bouwen in deze stad.

Het is de woon- en werkomgeving van mij en mijn kinderen zitten er op school. Voldoende basis om me in te zetten voor deze stad.”