Ben Wagemakers 20 jaar gemeenteraadslid voor CDA

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2015 | Gewijzigd op: 15-10-2015
Jongstleden dinsdag 13 oktober heeft burgemeester Ton Rombouts tijdens de raadsvergadering het raadslid voor het CDA en CDA-fractievoorzitter Ben Wagemakers in het zonnetje gezet vanwege diens 20-jarig raadslidmaatschap.
Ben is de zoon van wijlen Ton Wagemakers, voormalig raadslid en wethouder en vervolgens burgemeester in Heeswijk -Dinther.
 
Ben Wagemakers, 20 jaar raadslid voor het CDA.


Felicitaties en een cadeau van burgemeester Ton Rombouts namens de gemeenteraad.

foto © marcel ploegmakers, 13 oktober 2015.

Twintig jaar zit Ben Wagemakers in de gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch. De eerste periode van 1990 tot 1996 en, na een onderbreking, vanaf 2001 tot heden.
Burgemeester Rombouts sprak: “Uit de grond van zijn hart” zijn grote bewondering en dank uit voor alle raadsleden die hun tijd, talenten en kwaliteiten inzetten voor de publieke zaak: “Negendertig mensen die zich, naast hun dagelijkse werk, inzetten voor het welzijn van 150.000 inwoners.”
Een bijzonder woord werd gericht aan het adres van Ben Wagemakers. Rombouts noemde hem een evenwichtskunstenaar, die al twintig jaar de balans weet te houden tussen zijn gezin, werk en de politiek. Hij roemde hem “Als iemand die commitment heeft met de publieke zaak, dit is hem als een echte Wagemakers met de paplepel ingegeven, krachtige statements, scherpe analyses, munt uit in bondigheid, niet de langste teksten maar weet wat hij zegt. Iemand die loyaal is aan zijn collega’s.”
Na deze lovende woorden en het aanbieden van een cadeau werd Ben Wagemakers gefeliciteerd door zijn collega’s uit de gemeenteraad.