Gemeenteraad blokkeert referendum/ Van Son houdt even perspauze

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2015 | Gewijzigd op: 16-12-2015
Nav dit artikel Jos van Son zojuist  gebeld [18.25 uur]. Het blijkt dat het met zijn gezondheid 'ontzettend fout' gaat. Maar daarover komt Jos zelf binnenkort naar buiten. 
Ook volgt er geen bericht  via de gemeentewoordvoerder: 'Want ik wil zelf de regie in eigen hand houden.'

Omroep Brabant meldt  nog over de affaire van dinsdagavond:
De kerstgedachte overheerst op het Bossche stadhuis. Met nog een ruime week tot Kerstmis zijn wethouder Jos van Son en Nol Roos van de Bossche Volkspartij toch dichter tot elkaar gekomen. Dinsdagavond noemde Jos van Son het raadslid Nol Roos nog fascistisch. Maar Roos heeft besloten geen aangifte te doen tegen de wethouder.
"We hebben een heel fijn gesprek gehad", vertelt Roos een dag na de opmerking. "Om kwart voor twaalf hebben we het een en ander uitgesproken. En daarbij heeft hij meerdere malen zijn excuses gemaakt." Voor Roos is hiermee de kou uit de lucht en doet hij geen aangifte.
Ook op Twitter maakte Van Son al zijn excuses. 'Soms ligt mijn hart nader dan mijn tong. Sorry Nol’, schreef de wethouder aan het raadslid. 
Jos van Son: 'We zijn - na enkele gesprekken- in goede verstandhouding uit elkaar gegaan.'
 

,
In de raadsvergadering van dinsdagavond 15 december 2015 moest Nol Roos, fractieleider van de Bossche Volkspartij [BVP], met zijn aanvraag voor een referendum bakzeil halen, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Er werd over en weer gescholden..


Roos wil ondanks dat zijn fractie eerst vóór een asielzoekerscentrum was, nu de bevolking peilen hoe zij erover denkt... Dat noemt de mediaman/ politicus 'democratisch logisch... .'.
Alle fracties  -uiteraard minus de BVP- steunen dat voorstel niet. Dan zit er niets anders op dan dat de persoon die het  initiatief nam, P. Stupers uit Rosmalen, in een rechtzaak alsnog dat referendum geregeld te krijgen.

Wethouder Jos van Son 'even afwezig
door omstandigheden' zeggen collega Hoskam en een gemeente woordvoerder.. na een rotopmerking van
Van Son
tegen de BVP in de raadsvergadering
van dinsdag 15 december 2015.

foto © paul kriele, 20 januari 2015.

Het Brabants Dagblad meldt dat het er in de raadzaal nogal heftig aan toe ging .Onder andere wethouder Jos van Son noemde de partij  van Roos 'Facistisch' en Roos sprak van flapdrollerij'.
Beiden boden later hun excuus aan. Maar  Roos doet aangifte van deze opmerking van Van Son.
Dat is wellicht de reden dat de wethouder van Rosmalens Belang vandaag niet zijn gezicht in het stadhuis liet zien. 
 


Terug naar boven