Misleidende berichtgeving BD over ziekte Jos van Son

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2015 | Gewijzigd op: 19-12-2015
Wethouder van Rosmalens Belang Jos van Son, die na de raadsvergadering van dinsdagavond 15 december 2015 vroegtijdig naar huis, ging lijdt aan een ernstige ziekte: beenmergkanker.
Aan Bastion Oranje meldde hij woensdag in de vooravond, dat de dokter hem nog  maar 3-6 maaden levensverwachting geeft. Van Son: 'Met mijn gezondheid is het gruwelijk fout. De kanker zit in heel mijn lijf. Het is te ver gevorderd om er met chemo nog iets aan te doen. Ik heb geen perspectief meer. Als de kwaliteit van leven ophoudt,  houd ik ook op, ' aldus van Son.
Van Son vroeg Bastion Oranje woensdagavond nog even met de berichtgeving te wachten. Van Son: 'Ik heb ook een aanbod van Heman Loerakker [afdeling communicatie van de gemeente] om een persbericht op te stellen, afgeslagen. Ik wilde de berichtgeving in eigen hand houden.  Men zei mij wel dat ik daar niet te lang op moest wachten.'


Tegenstrijdige berichtgeving Brabants Dagblad over actie Rombouts 
op ziekte Jos van Son en daarop weer de reactie van vier wethouders.
Van de gemeente is donderdagmiddag een officieel persbericht uitgegaan, waarin staat dat wethouder Jos van Son wegens ziekte zijn werkzaamheden per direct - tijdelijk - heeft neergelegd. De collega wethouders nemen zijn werkzaamheden waar.

Het Brabants Dagblad schrijft dat 'burgemeester Rombouts Van Son onder druk zou hebben gezet om met een verklaring te komen'.
Vier wethouders reageren geschokt op het beeld dat door 'de krant' over Rombouts wordt geschetst.
De wethouders - Eric Logister, Jan Hoskam, Paul Kagie en Huib van Olden zeggen in een officiële verklaring:
'De werkelijkheid is heel anders dan hoe deze werd geschetst in de publicatie. De burgemeester heeft wethouder van Son vanaf dinsdag bijgestaan en geadviseerd hoe hij het beste met dit bericht zou kunnen omgaan. Die begeleiding werd door de burgemeester gedaan vanuit zijn en onze zorg voor de mens Jos van Son en collega bestuurder. Daarom is hem geadviseerd allereerst rust en steun te zoeken. Maar ook de tijd te nemen om zijn familie te informeren. In goed overleg is met wethouder van Son een verklaring opgesteld die na zijn akkoord is verstuurd naar de raad, de ambtelijke organisatie en de media.'  aldus het BD en dichtbij.nl op internet.

 
Wethouder Jos van Son
heeft door ernstige
ziekte zijn functie neergelegd..Terug naar boven