Wethouder Jos v. Son komt met een 'terugtrekkende' verklaring ziekte

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2016 Wethouder Jos van Son, die dinsdag 15 december 2015 zijn collega’s in B&W in kennis stelde over zijn ernstige ziekte (Kahler) en dat twee dagen later wereldkundig maakte, komt nu met een min of meer ingetrokken verklaring. 
Omdat Van Son het ook fysiek en mentaal niet meer zag zitten, legde hij toen zijn werk onmiddellijk neer. Hij erkent nu dat hij zijn ziekte te hard heeft geïntepreteerd.'

Wethouder Jos van Son pakt de draad weer op in afwachting van de uitslagen van zijn specialisten.

Van Son in een persbericht: 'In het vervolg van het medisch traject dat ik toen startte en gelet op de uitkomsten van gesprekken en onderzoeksresultaten tot nu toe, stel ik vast dat mijn interpretatie gebeurde in een persoonlijke staat van emotie en paniek. Komende tijd zal uit verder medisch onderzoek moeten blijken wat er precies aan de hand is.

Uiteraard realiseer ik mij dat het bericht ook grote impact heeft gehad op mijn naaste familieleden en op alle mensen en externe relaties, met wie ik in mijn functie als wethouder samenwerk. Ik betreur het ten zeerste dat ik door mijn handelen richting de media, mijn collega’s J. Hoskam en T. Rombouts beschadigd heb. Dat heb ik hen ook persoonlijk kenbaar gemaakt.
Op korte termijn hervat ik in nauw overleg met mijn collega’s mijn werkzaamheden. Voorlopig is dat nog beperkt.