Tramkade: Nachtburgemeestersverkiezing: vNoorden/vdHurk

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2016 | Gewijzigd op: 22-05-2016
Zaterdagavond 21 mei 2106 is in de Tramkade bij de verkiezingen voor een nieuwe nachtburgemeester* het duo Lidwien van Noorden [59] en Jordy van de Hurk [26]uit de bus gekomen. Siri Reijntjens en Miquel van Ingen moesten het tegen hen afleggen.
Hun voorgangers, Helen van de Paverd en Marieke van den Groenendaal lichtten nog even de functie en het effect van hun tijd als nachtburgemeester toe, een drukke tijd, waarin van alles is gebeurd, maar we geven graag het stokje door.’

Het team van Lidwien van
Noorden en Jordy van Hurk.

foto © @NB073, 21 mei 2016. Na een presentatie van het verkiezingsprogramma van Reijntjes /VanIngen en van Van NoordenVande Hurk stemde het publiek op hun geliefde kandidaat. Van Noorden die 59 is en van de Hurk 26 jaar verschillen dus in leeftijd nogal van elkaar, maar beiden vinden dat juist hun kracht.
Een van hun nieuwe ideeën is een ochtendontbijt voor nachtelijke kroeglopers.

Een nachtburgemeester is een onofficiële titel voor iemand die een toonaangevende rol speelt in het nachtleven van een gemeente. De bekendste en eerste nachtburgemeester is Jules Deelder. ...De persoon of het duo beantwoordt vaak ideeëen die vanuit  'nachtelijk sociaal verkeer' zijn  ontstaan. 
Voorgaand duo: Zie bericht  Bossche nachtburgemeesters  dd. 25 januari 2014