Burger mag meepraten over profiel nieuwe burgemeester

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-01-2017 | Gewijzigd op: 21-01-2017

Met campagnes op internet, in de media en met enquêtes op straat en via Digipanels gaat ‘de Bossche politiek’gezamenlijk de weg inslaan naar een nieuwe burgemeestersbenoeming. Het profiel, dat ze zelf al wel hebben, kan aan de hand van die gegevens worden bijgestuurd.
De partijen gaan niet als een gekleurde CDA-, D66-, of PvdA-fractie  de straat op, maar neutraal. Dat vertelt de voorzitter van de benoemingscommissie, de fractieleider van D66, Mike van der Geld. Die opzet staat vastgelegd in een ‘Plan van aanpak Opstellen profielschets nieuwe burgemeester’.  

Fractieleider D66 Mike van der Geld, de voorzitter van de vertrouwenscommissie rond de nieuwe burgemeestersbenoeming.
 

Van der Geld: ‘Daarnaast volgen er nog twee avonden ‘Informeren & Ontmoeten', die gaan onder meer over het concept profielschets. Daarna zal op 3 april 2017 de profielschets door de gemeenteraad worden vastgesteld. De volgende schakel is het gesprek van de Vertrouwenscommissie met  de CdK, Wim van de Donk. Daarin worden alle sollicitatiegesprekken doorgenomen en uiteindelijk een keuze gemaakt.

Tot slot is het officieel de koning die de benoeming doet, maar feitelijk is het aan de gemeenteraad met de CvdK die de beslissende stem hebben. Daar wordt eigenlijk nooit van afgeweken, ‘aldus Van der Geld.

De planning is dat vóór de zomer de opvolger van Ton Rombouts bekend wordt gemaakt.