Burgemeesterskandidaten:van Toorenburg, MatthijsvMiltenburg, Paul Rüpp

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2017 | Gewijzigd op: 21-03-2017
ü
 Het wordt is wel erg opvallend: Madeleine van Toorenburg komt steeds meer in beeld bij officiële en onofficiële gebeurtenissen en evenementen in Brabant en met name in Den Bosch. Nu zit Toorenburg die in Rosmalen woont, wel goed in deze min of meer CDA-gekleurde provincie/stad.

Maar vergeet niet nog een kandidaat, zoals een anonieme bron ons opmerkte...:

Van Miltenburg, Paul Rüpp en  Madeleine van Toorenburg
Matthijs van Miltenburg, 44 jaar, zoon van journalist John, geboren en getogen en woonachtig in Den Bosch, afgestudeerd jurist. Matthijs is een verwoed watersportliefhebber en zelfs instructeur duiken.
Matthijs is  getrouwd met de Francaise Océane en het echtpaar heeft twee kinderen. 
Matthijs was raadslid voor D66 en was werkzaam bij de de provincie  [internationale betrekkingen] en is Euro-parlementariër.  

Na de verkiezingen komt ook demisionair minister Edith Schippers in beeld. Zij keert nie t terug i de Tweede Kamer heeft ze al aangegeven.

Bosschenaar en zoon
van een journalist: D66-er
Matthijs van Miltenburg

...................................................................

En dan ruist nog de naam van Paul Rüpp rond. Het is te hopen dat de raadsleden zich terughoudend opstellen om voor deze [afstandelijke]  aristocratische baantjesjager te kiezen.
Paul R
üpp begon als wethouder in Uden [1991-1998], stapte in 2003 over naar de Provincie, waar hij gedeputeerde werd voor Ruimtelijke Ontwikkeling . Vanaf 2009 is Rüpp voorzitter van het College van Bestuur van AVANS.
R
üpp werd per 1 januari 2013 kamerheer van Koningin Beatrix en per 30 april 2013 van Koning Willem Alexander.
]
Paul Rüpp kwam van de Provinciale
Staten naar de positie van bestuursvoorzitter
van AVANS. Rupp is ook
kamerheer bij het Koninklijk Huis.


foto © henk van esch 12 februari 2014 .
.........................................................................
 

Madeleine van Toorenburg wordt- naast Matthijs van Miltenburg, Onno Hoes en Roderick van de Mortel -genoemd als een van de vier kandidaten voor het burgemeestersambt in 's-Hertogenbosch. Ze doet er ook al praktijk op. Bekend staat ze met de Jeugdgevangenis in Vught en ze oriënteerde zich ook al bij de Bossche politie. Regelmatig is de 49-jarige politica te gast bij  praatprogramma's en andere cultureel maatschappelijk georiënteerde programma's in de regio. Teveel om op te noemen. Ook heeft ze hier al enkele relaties opgebouwd, waarvan we om privacy redenen niets over  kunnen zeggen.
Niet voor niets ontving zij op 25 januari j.l.  de namens de door Brabantse redacteuren en journalisten ingestelde 'Media Award 2016'.
In het  weekeind van 26, 27 en 28 februari 2017 nam ze deel aan het carnaval in Oeteldonk en Zandhazendurp. 

Markant standpunt in de zaak rond [soft] drugs is dat het CDA, zoals Van Toorenburg het stelt, tegen het experimenteren met [soft-]drugs is. Zij wil [tenslotte] de sluiting van alle coffeeshops. 

Madeleine van Toorenburg [49 jaar] maakte een
succesvolle carrière door na enkele uiteenlopende
rechtenstudies. Maar ze struikelde in 2015 in haar
ambities om voorzitter te worden van de Tweede Kame
r.

foto © cda
................................................................................................................................
 

cv van Madeleine van Toorenburg
Madeleine van Toorenburg is geboren  op 10 mei 1968 in 's -Gravenhage
Vanaf 1 maart 2007 is zij lid van de Tweede Kamer voor het CDA.
Zij was als politica voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie rond de mislukte snelheidstrein de Fyra. Op 29 oktober 2015 presenteerde zij daarover het eindrapport.

Van Toorenburg is meester in de rechten, afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, ook zo in de studie Europees Internationaal Recht [Universiteit van Leiden] evenals rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Brabant.

Zij was werkzaam in de  advocatuur, om vervolgens benoemd tot directeur van de gevangenis Evertsoord [tot 2001], en vervolgens tot  directeur van de Jeugdgevangenis De Leije in Vught  [2001-2007]. 

Haar ambities voor het voorzitterschap van voorzitter van de Tweede Kamer mislukte ten gunste van VVD-er Ton Elias en PvdA-er Khadja Arib, welke laatste uiteindelijk benoemd werd.  


Terug naar boven