Jack Mikkers voorgedragen als nieuwe burgemeester

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-07-2017 | Gewijzigd op: 10-07-2017
 Jack Mikkers de huidige burgemeester van Veldhoven, is door de Bossche raad voorgedragen als de opvolger van burgemeester Rombouts. Dat is vanavond, maandag 10 juli 2017, in een ingelaste raadsvergadering bekend gemaakt. Daarop volgend was er een speciale ontmoeting met de pers.
Mikkers is de eerste  niet KVP/ CDA- burgemeester van  's-Hertogenbosch. 


Jack Mikkers,
de nieuwe burgemeester van 's-Hertogenbosch
................................................................................
 

Mikkers is geboren in Heeze. Voordat hij burgemeester werd van Veldhoven bekleedde hij die functie eerder in Maasdriel. Daarvoor was Mikkers wethouder van Heeze-Leende.

De Bossche gemeenteraad sprak de kwaliteiten aan van Mikkers, die gezien wordt als een vasthoudende, sterke bestuurder, aan.
Officieel dient de ministerraad de voordracht nog te bekrachtigen. Waarschijnlijk is de installatie van Mikkers op 11 oktober 2017.

cv van Jack Mikkers

De op 2 september 1968 in Heeze geboren Mikkers studeerde in 1991 af aan de Bossche HEAO [Bestuurskunde].  
Aan de Vrije Universiteit te Amsterdam volgde hij de studie Cultuur, Organisatie en Management.
Hierna -1993- startte hij in de commerciële dienstverlening bij Brunel International N.V. waar hij tot 2000 werkzaam was.

Mikkers werd in 1997 voor de VVD raadslid in de gemeente Heeze-Leende. Vanaf 1999 was hij wethouder in diezelfde gemeente gecombineerd met een functie als adviseur bij het bureau Geerts&Schaepkens.

Op 16 december 2003 werd hij benoemd tot burgemeester van Maasdriel.
Per 1 mei 2007 werd Mikkers burgemeester van Veldhoven
Op 18 december 2012 werd Mikkers unaniem voorgedragen voor een tweede termijn door de gemeenteraad van Veldhoven. 

Mikkers verbood in april 2017 een congres van de YFDPJ, de jongerenorganisatie van de enige toegestane politieke partij in Eritrea. Er was veel te doen om die conferentie omdat Yemane Gebreab, de rechterhand van de Eritrese president Isaias Afewerki, aanwezig zou zijn. Er was veel kritiek op de Eritrese regering vanwege massale mensenrechtenschendingen.Terug naar boven