Burgemeester Jack Mikkers welkom geheten door College

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2017 | Gewijzigd op: 13-10-2017
 De woensdag 11 oktober 2017  geïnstalleerde Jack Mikkers tot burgemeester van 's-Hertogenbosch, werd met een 'statiefoto' welkom geheten door zijn collega's in het stadsbestuur.


Stadsbestuur 's-Hertogenbosch

vlnr: Eric Logister, Huib van
Olden, gemeentesecretaris Irma Woestenberg, Jack Mikkers,Jan
Hoskam, Jan van Son en Paul Kagie.


foto © henk van esch, 12 oktober 20-17.
.....................................................................


Toespraak Jack Mikkers van woensdagavond 11 oktober 2017 [Bron: Bastion Oranje].

Jack  Mikkers haalde een historisch moment terug toen hij onder het tijdperk van Frank Houben als commissaris had gesolliciteerd  naar de burgemeesterspost in Son en Breugel. 'Maar daar wilden ze me niet. Ik was daar tweede keus.'  Waarop in de zaal een veelzeggend [steunend] applaus en geklop op tafels klonk.. 

Dat gebeurde nadat commissaris Wim van de Donk had uitgehaald  naar 'de krant' Daarin refereerde Van de Donk naar de lek met feiten en namen van kandidaten onder meer ook van burgemeesters die gesolliciteerd hadden en waarover het Brabants Dagblad op de dag van de benoeming vroegtijdig had gepubliceerd..
Van de Donk over die lek: 'De manier van publiciteit in het Brabants Dagblad vind ik volstrekt onjuist.  Om daarin ook te schrijven 'Het is Den Bosch maar.. '. , Alsof ik dat tegen een klagend -over de kandidaten- raadslid en zou hebben gezegd. Dat artikel bevatte flagrante nonsens en stond vol onwaarheden.'

In zijn toespraak loofde Mikkers zijn voorganger Ton Rombouts  die '..veel  voor de stad heeft betekend en met zijn beleid de [economische]  crisissen heeft doorstaan en overwonnen en stad in de vaart der volken vooruit heeft gestuwd met onder meer een universiteit. 'Het zal niet meevalen om in jouw spooren te treden. Maar ik weet dat je mij en Marijke met adviezen en raad zal steunen als ik er om vraag'. 
Mikkers had al een stadswandeling en de vorige week een boottocht op de Binnendieze gemaakt, met een chagrijnige bootgids.. 'De man wist niet wie hij aan boord had. Overigens herkende niemand mij nog op straat..
De nieuwe bestuurder uit Veldhoven en eerder uit Maasdriel,  gaf ook een karakteristiek van de Bosschenaar. Maar die kwam er alles bij elkaar wel positief uit. '
Den Bosch was een paar jaar achtereen een gastvrjie stad. En al staat de stad er goed voor, er is geen reden om achterover te gaan hangen. Het is belangrijk dat we op zoek gaan naar alle wensen en meningen van de Bosschenaar. Maar we moeten ons wel aanpassen aan  de gasten!  Daar is inventiviteit voor nodig  en een meedenken met de ontwikkelingen en daar voor open staan.

Veiligheid voorop .Bij 'problemen'.  noende Mikkers specifiek de drugslabs en de intimidaties jegens ambtenaren en raadsleden. 'Een van de topprioriteiten is de aanpak van de ondermijning [de vermenging van de onder-en de bovenwereld]. We dienen de samenleving veilig te maken en te houden'. 

Ik kom snel wonen in 's-Hertogenbosch, zei Mkkers tussendoor. En ook: 'Dat rouwrandje aan de Tramkade mag best een tandje meer'.
Mikkers beloofde met de fracties binnenkort en volgend jaar- na de verkiezingen- met alle raadsleden Den Bosch te gaan verkennen.
Paul van der Krabben antwoordde: 'U heeft de lat hoog gelegd, maar we gaan dat met elkaar delen.'Terug naar boven