Bosch Belang stapt uit de coalitie

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-11-2017 | Gewijzigd op: 16-11-2017
Hedenavond, woensdag 15 november 2017, maakte de nestor van de raad en tevens fractieleider van coalitiepartij Bosch Belang bekend uit de coalitie te stappen. De aanleiding is de splitsing van standpunten binnen de coalitie rond het  zwembad in West waarover dinsdagavond de raad alsnog-  dankzij de oppositie- instemde.  Bosch Belang heeff na die verwikkelingen geen vertrouwen meer in zijn coailitiegenoten VVD, CDA, D66 en Rosmalens Belang,  die daarover niet met zijn partij meegingen. 

Fragment uit de persverklaring van Paul van der Krabben

Voor Bosch Belang is dat reden om na zorgvuldige afweging de samenwerking en dus ook de steun aan het Bestuursakkoord op te zeggen. Wij betreuren het dat onze coalitiepartners – die weten hoe sterk wij aan dit punt hechten – de volgende stap naar Versnellen besluitvorming Zwembad West niet met ons willen zetten.

Fractieleider van
Bosch Belang Paul van der Krabben.foto © paul kriele,  11 oktober  2017.
.......................................................................................................
 
 

De kans bestaat nog dat de vier overige wethouders,  Huib van Olden [CDA], Jan Hoskam [VVD], Eric Logister [D66]  enJos van Son [Rosmalens Belang] niet meer met  Kagie door  gaan. Daarover  moet nog duidelijkheid komen.
Morgenvroeg, donderdag 16 november 2017, komt Paul Kagie met een persverklaring.