Wethouder Paul Kagie mag blijven

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2017 | Gewijzigd op: 26-11-2017
>>>Storing verholpen nagekomen bericht:
Bericht van vrijdag 24 november 2017:   Met stipte meerderheid mag  Kagie, na een motie van wantrouwen, -ingediend door Peter Paul Slikker/PvdA - tot aan de verkiezingen van maart 2018 blijven. Die stemming tekende de sfeer in de extra raadsvergadering, die was belegd rond de impasse in het Collegebestuur, veroorzaakt door een afhaken van Bosch Belang.
Er waren toch nog 17 raadsleden die tegen het aanblijven van Paul Kagie stemden en 19 voor. Die 17 zitten voor PvdA, GroenLinks, SP, Lokaal Liberaal 's-Hertogenbosch, Bossche Volkspartij en Bosch Belang in de raad. De andere wilden de 'chaos in het bestuur' doorbreken en de stabiliteit terurgbrengen. Die doorbraak volgde nadat burgemeester Mikkers een schorsing inlaste om  achter gesloten deuren met de fractievoorzitters te kunnen overleggen.
Kagie had al eerder enkele voorwaarden gesteld  *zie hieronder.


Bericht van donderdag 23 november  21.15 uur   Wethouder Eric Logister zei nog kort voor het reces, waarin de fracties even in beraad gingen: '.. .zoeken naar ruime meerderheden als minderheidscoalitie.'

Paul Kagie zei '..niet met eisen van de gemeenteraad aan de slag te gaan. Mijn besluit om aan de raadsverkiezingen mee te doen,' volgt later. 

Bericht van  donderdag 23 november 20.30 uur
De stemming is wat grimmig [tegenover Bosch Belang] als je twitter leest over de meningen in de extra raadsvergadering van donderdagavond 23 november 2017. Die werd ingelast om uit de intrige en impasse te geraken doordat  Bosch Belang zich -middels het debat over wel of niet een zwembad in West-  terugtrok uit de coalitie en door de positie van wethouder Paul Kagie die wankelde.
Daar kwam ook nog eens het incident rond wethouder Jos van Son [Rosmalens Belang] bij die door alcoholgebruik aftrad.

CDA-er Marianne van der Sloot vindt het gedrag van Bosch Belang, als oudste raadsfractie, kinderachtig en René van de Kerkhof van D66  ziet wanorde bij Bosch Belang, de fractie die ipv het Bosch Belang slechts het belang van één persoon voor ogen heeft.
Mike van der Geld D66 vindt dat Bosch Belang de stad in een crisis stort. 'Daar schiet de burger niets mee op,' zegt Van der Geld die kiest voor doorgaan met een ingewerkte wethouder [PaulKagie].