Saleisha Kreté als eerste kinderburgemeester geďnstalleerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-10-2019 | Gewijzigd op: 09-10-2019
Burgemeester Jack Mikkers heeft dinsdagavond 8 oktober 2019 in het stadhuis Saleisha Kreté officieel als eerste kinderburgemeestert geïnstalleerd. Dat gebeurde met het omhangen van een fonkel nieuwe,  eerste, door juwelier Tol en Breet gemaakte ambtsketen.
De tienjarige Saleisha Kreté is,  na de interim burgemeester Florien Sleutjes, die een jaar op proef draaide, de eerste Bossche kinderburgemeester
van 's-Hertogenbosch.
Saleisha Kreté,  de eerste
Bossche kinderburgemeester.

Hieronder de door goudsmid René vanTol gemaakte
ambtsketen met medaillons,  zoals een uil [wijsheid]
en tekens die naar de kernen van dest stad verwijzen. 

foto © privé collectie en jande wit,10 september 2019[onder].
 

Saleisha, die leerling is van groep 7 van basisschool De Kruisboelijnen, won de door gemeente gekozen verkiezingen. Zij zal bepaalde evenementen bijwonen, zoals de intocht van de Oeteldonkse jeugdprins, aanwezig zijn op het bordes van het stadhuis bij de intocht van St. Nikolaas en bij andere offiicële gelegenheden, zoals de dodenherdenking.

De proefburgemeester Florien Sleutjes heeft met haar schoolklas Bossche Broek ideeën aangedragen aan juwelier René Tol, die de zilveren ambtsketen met medaillons waarop symbolen en de kernen van de stad staan afgebeeld,  heeft ontworpen. Hoofdmotief op een van de medaillons is de uil, als teken van wijsheid. 

Uitleg medaillons van ambtsketen door goudsmid/ontwerper René van Tol
 

Hieronder de uitleg van de symbolen op de medaillons van de ambtsketen
van de kinderburgemeester door goudsmid  René  van Tol.
Rechts A t/m D met Vinkel, Nuland en 's-Hertogenbosch. Links de andere kernen:  Empel, Engelen en Rosmalen .Daar tussenin de puzzelstukjes.

 

Zie ook artikel Aanstelling officieuze kinderburgemeester dd. 23 januari 2019. 

Terug naar boven