Kerstboodschap van College van Burgemeester en Wethouders

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-12-2020 | Gewijzigd op: 19-12-2020
's-Hertogenbosch, 19 december 2020.
Kerstboodschap van College van Burgemeester en Wethouders 
[ingekorte versie]

Beste inwoners,
2020 is een jaar dat voor iedereen totaal anders is gelopen dan gedacht. Want weet u nog welke plannen u maakte eind 2019? Welke dromen, voornemens en ideeën u had voor het komende jaar?  Het zal voor veel inwoners anders gelopen zijn.Ieder van ons heeft persoonlijk last gehad van het coronavirus.

Toch waren er dit jaar wat lichtpuntjes. Klein misschien, maar ze laten wel onze saamhorigheid en veerkracht zien. Daar zijn we trots op, en we hopen dat u dat ook bent. We willen ook nu weer hier onze grote waardering en dank voor uitspreken. Aan al die mensen die zich zo onuitputtelijk blijven inzetten om de samenleving overeind te houden. In gedachten zijn we bij iedereen die iemand heeft verloren, en we wensen hen veel sterkte. Net als bij veel ondernemers, die hard zijn getroffen. 
Als College blijven we nagaan welke maatregelen we kunnen nemen om hulp, ondersteuning en perspectief te blijven bieden. Door het coronavirus moeten we Kerst heel anders vieren. Kerst is nog steeds genieten van de mensen om je heen, waarderen wat je hebt en omkijken naar en ander. Het zal even zoeken en wennen zijn, en toch kunnen we ook op die manier Kerst vieren.

Er komt een moment dat we het coronavirus er samen onder krijgen. Zeker als we ons in de tussentijd aan alle maatregelen blijven houden.
Het vaccin gaat ons helpen stapsgewijs terug te gaan naar het ‘normale leven’. Het  moment komt dat we elkaar zullen kunnen opzoeken en ontmoeten. Verlies de dromen, ideeën en goede voornemens niet. Hou ze vast en hopelijk voert u ze alsnog uit.

Wij wensen u allemaal fijne feestdagen en een gezond en inspirerend 2021! Met aandacht voor elkaar, en daarbij misschien ook contact met iemand die wat meer alleen is.

Het college van Burgemeester en Wethouders, Jack Mikkers, Jan Hoskam, Huib van Olden, Mike van der Geld, Ufuk Kâhya en Roy Geers