Wethouder Huib van Olden neemt afscheid van de Bossche politiek

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2021 | Gewijzigd op: 22-06-2021
Wethouder Huib van Olden  stopt met zijn bestuursfunctie in het College van B&W van 's-Hertogenbosch. In onderstaand bericht neemt hij afscheid .
 
Huib van Olden keert na de gemeenteraadsverkiezingen
van maart 2022 niet meer
terug in het bestuur
van de stad, 
evenmin als lijsttrekker
van het  CDA.


foto © paul kriele,
20 januari 2015. 


'Na 12 mooie jaren heb ik besloten dat ik na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 op zoek ga naar een boeiende ‘functie elders’. In die 12 jaar heb ik als wethouder van ’s-Hertogenbosch een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van de gemeente. Drie periodes wethouder zijn, is voor mij en het CDA het maximaal aantal jaren. Daarom heb ik in goed overleg en volgens afspraak met mijn partij besloten me niet meer verkiesbaar te stellen als lijsttrekker of als kandidaat-wethouder.

Ik heb me met veel enthousiasme en betrokkenheid ingezet voor het prachtige ‘s-Hertogenbosch. De liefde voor het openbaar bestuur en de inwoners van ’s-Hertogenbosch, zorgden voor 12 intense en bijzondere jaren. Jaren waarin ik steeds op zoek ben gegaan naar innovatieve en creatieve oplossingen voor de (soms ingewikkelde) vraagstukken die op mijn pad kwamen. Oplossingen die de ene keer met enthousiasme en de andere keer met minder applaus werden ontvangen.

In maart 2022 kan ik terugkijken op een periode waarin ik met plezier heb geklust met het college, de raad en de ambtelijke organisatie; een omgeving waarin men bereid was uitdagingen aan te pakken. Een periode met grote en kleine projecten en ontwikkelingen. Met veel ontmoetingen in ’s-Hertogenbosch, in de regio en landelijk (bv als voorzitter van Noordoost Brabant Werkt en als voorzitter van de Kamer Inclusieve Arbeid). Dankbaar voor wat ik heb mogen betekenen voor ’s-Hertogenbosch neem ik dan ook na de verkiezingen afscheid van de lokale politiek.


Met hartelijke groet, Huib van Olden

Voordat Huib van Olden twaalf jaar geleden een bestuursfunctie in Den Bosch aannam was  hij advocaat in Utrecht. Van Olden had laatstelijk de portefeuilles arbeidsmarktbeleid, Zorg, Erfgoed en Sport, Eenzaamheid, Personeel en Projectwethouder TheateradParade.