39 Nieuwe raadsleden ge´nstalleerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-03-2010 | Gewijzigd op: 18-03-2010
 
De nieuwe gemeenteraadsleden na de installatie voor een groepsfoto bijeen in het Bestuurscentrum samen met de voorzitter van het presidium burgemeester Ton Rombouts [r.]  foto © paul kriele, 11 maart 2010.

De nieuwe gemeenteraadsleden van wie er  12 nieuwkomers, 6 herintreders en 24  ' zittenblijvers' zijn, werden donderdagavond 11 maart 201 met een 'verklaring' of met een eedaflegging geïnstalleerd.
Rombouts, die sprak voor een volle raadszaal met raadsleden, familie, ambtenaren en andere belangstellenden, stak de raadsleden voor 'dit vermoeiend en soms moeizaam' ambt, een hart onder de riem en gaf  hen ook enkele wenken en waarschuwingen mee.
'Dit raadsldimaatschap is noch een vak, noch  een beroep. Lid mogen zijn van een stadsbestuur is een voorrecht.,'

verjonging van de raad.

'Die raad is aan het verjongen,' sprak Rombouts met genoegen. 'Voorheen was de gemiddelde leeftijd 50 jaar, nu is dat 44 jaar geworden.'
De jeugd sprak de burgemeester als voorzitter van het bestuur wel aan, zo te horen aan de citaten die hij aanhaalde. 'Jongeren investeren niet allemaal en alleen maar in werk. Zij stellen niet alleen economische vragen, ook morele en filosofische kwesties houden hen bezig op het gebied van welzijn en zorg bijvoorbeeld.
Ik ben benieuwd,' zo vervolgde Rombouts zijn toespraak, 'hoe het effect van de verjonging op het functioneren van het raadswerk zal zijn. In ieder geval komen door die jeugd zaken als cultuur, welzijn, reizen [beter leven] vaker in beeld.

Ik mag concluderen dat we hier bevoorrecht zijn, want Den Bosch is een van de aantrekkelijkste steden van 't land.
U kunt er aan bijdragen dat het zo blijft !  U zult moeten investeren in kwaliteit, leefbaarheid en veiligheid.  Door de naderende bezuinigingen zult u keuzes moeten maken.'
 
Rombouts gaf hen als wijze raad mee een balans te zoeken tussen werk, gezin en vrije tijd.  'Kom met de fiets dan ben je fris voor een vergadering [die nooit langer dan 2,5 uur mag duren, nietwaar Geert Snijders] ] en je kunt terug naar huis stoom afblazen.
Focus je op een paar zaken. Je kunt niet overal op scoren..',  aldus Rombouts die hen na afloop uitnodigde voor een borrel.  Vooraf was eenieder taart aangeboden door het Waterschap Aa en Maas.

De taart met tekst 'Hartelijk gefeliciteerd met uw benoeming' van het Waterschap Aa en Maas. Oud-WethouderJetty Eugster-van Bergeijk  [CDA]
Met haar nemen Ben Wagemakers, Jan-Hein van Beers en Marianne van der Sloot zitting in de gemeenteraad.

foto's © paul kriele, 11 maart 2010.
Burgemeester Rombouts in gesprek met het raadslid voor Rosmalens Belang Sjef van Crey en diens echtgenote Van Creij-Van Kasteren. en hun kinderen Minka en Joshja van Crey en grootmoeder Van Kasteren.

Namens Rosmalens Belang vormen Ton van Bussel, Jos van Son, Sjef van Creij en Diana Brok de raadsfractie.

Opa Frans van Valkenburg en kleindochter Kimberly Mandemaker tesamen in de raad.
Groen Linksfractieleden Ufuk Kahya en oud-wethouder Bart Eigeman. Op de achtergrond links Geert Snijders en rechts Paul Kagie van Leefbaar. Jetty Eugster en Ben Wagemakers[ r.] van het CDA en de  winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen VVD-er Bert Pauli.
Marianne van der Sloot ontbreekt nog op deze foto.
De voltallige fractie van Bosch Belang met vlnr.: Bert van Gelder, Kimberly Mandemaker en haar grootvader Frans van Valkenburg en rechts Paul van der Krabben. De gedeeltelijke fractie van de PvdA de oud-wethouders Geert Snijders en Rodney Weterings en fractievoorzitter Hermie van Ommeren.
Links achterin nog net zichtbaar Paul Masselink van Stadspartij Knillis.

 Voor Groen Links zijn Bart Eigenman, Ruud Schouten, Ufuk Kahya, Anske Heerkens en Peter vanm Doremalen de partijeleden die in de raadsfractie zitting nemen.
Voor de PvdA komen  Rodney Weterings, Geert Snijders, Hermie van Ommeren, Inke Katoen-de Graaf en Latif Hasnaoui in de raad.

De 'Red-ladies' van de SP vlnr.: Cecile Visscher, Ellen Pauel en Patty Hamerslag. Fractie van de PvdA met vlnr. de echtgenote van Latif Hasnaoui, Inke Katoen, Latif Hasnaoui, Jeroen Weijers en Rodney Weterings.
foto's © paul kriele, 11 maart  2010.

Voor Bosch Belang  nemen zitinig Paul van der Krabben, Frans Valkenburg, Kimberly Mandemaker en Bert van Gelder.
En voor Leefbaar Paul Kagie en Ben van Herpen en voor D66 Jan Smit, Mathijs van Miltenburg en Annemarie HoogAntink.
Cecile Visscher, Ellen Pauel en Patty Hamerslag zijn de nieuwe raadsleden namens de SP.

Judith Hendrickx van de 'Bossche Groenen'  met 1 zetel nu officieel geïinstalleerd.
foto © paul kriele, 15 december 2009.

De raadsleden voor Trots op Nederland -met 2 zetels -Hannke van Doremalen en.. met de nieuwkomer André Rotman.


De VVD is als de winnaar uit de gemeenteraadsverkiezingen gekomen en stelde Bert Pauli als formateur aan, die op zijn beurt Gert Jan Swinkels als informateur vroeg.

-Boven: De VVD-fractie vlnr. Bert Pauli, Nicole Vermolen, Jan Hoskam, Patrick Molle en Govert Schermers.
Achter hen weinig zichtbaar Ton van Bussel van Rosmalens Belang.
-Links de groepsfoto met alle raadsleden en burgemeester Rombouts [r.].
foto's © paul kriele, 11 maart 2010.

Voor de VVD nemen Bert Pauli, Jan Hoskam, Nicole Vermolen, Govert Schermes en Patrick Molle een zetel in.

Terug naar boven