Stadspenning voor gemeentesecretaris Lansbergen

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2003 Postume Stadspenning voor overleden gemeentesecretaris 11 juni 2003
Burgemeester Rombouts heeft tijdens de herdenkingsdienst in de voormalige Statenzaal [11 juni 2003] mr. Peter Lansbergen postuum de Stadspenning van ' s-Hertogenbosch toegekend. De voormalige gemeentesecretaris ontving dit eerbetoon om zijn verdienste voor de stad 's-Hertogenbosch. ' Lansbergen was gericht op het creëren van kansen, benutten van mogelijkheden en het duurzaam vernieuwen van de stad,' aldus Rombouts. De weduwe Regina Lansbergen en zoon Jelle ontvingen de erkenning uit handen van Rombouts. die verder zei dat zijn gemeentesecretaris Den Bosch niet zag als een verzameling van problemen maar steeds de positieve kanten benadrukte. 

In de Statenzaal spraken naast Rombouts ook collega Cees Tetteroo, voormalig wethouder [Onderwijs]in Den Bosch en tegenwoordig gemeentesecretaris in Eindhoven.

Afscheid mr. Peter Lansbergen 11 juni 2003/16.00 uur
Aankomst van de kleine stoet -begrafenisauto en volgauto - in de Wolvenhoek.
De straat was tussen 15.00 -17.30 uur voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten.
Onder: Begroeting door Hans van Schaik van de weduwe Regina Lansbergen en van Lansbergen jr. Op de achtergrond 
leden van het Management Team met ondermeer mr. Piet Wijnen, mr. Peter de Leeuw, Willem van der Made, drs. Paul van der Eerden en Abe Renema.

foto' s © paul kriele, 11 juni 2003.


Woensdag 11 juni 2003 is door het gemeentepersoneel tussen 16.00-17.00 uur afscheid van mr. Peter Lansbergen genomen. De gemeentesecretaris overleed de vorige week 5 juni 2003 aan een hartstilstand.
De zitting voltrok zich in besloten kring, zonder pers. Circa 500 ambtenaren waaronder het Management Team waarvan Lansbergen voorzitter was, woonde de stijlvolle plechtigheid bij. De baar van de overledene stond op de verhoging in de stijlvol aangeklede hal van het nieuwe stadskantoor opgesteld.
Vanavond woensdag 11 juni 2003 is er nog een laatste herdenkingsdienst in de voormalige Statenzaal aan de Verwersstraat. Morgen donderdag 12 juni 2003 vindt in Rosmalen in besloten kring de crematie plaats.

De crematie van Peter Lansbergen vindt donderdag 12 juni 2003 in besloten kring in Rosmalen plaats.
De uitvaart en herdenkingsdiensten worden verzorgd door Begrafenisondernemer en crematieverzorger Klopper &Kramer.


Terug naar boven