Afscheid oud-wethouder Geert Snijders

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-01-2011 | Gewijzigd op: 25-01-2011
Vanavond - dinsdag 25 januari 2011 - neemt Geert Snijders na dertien jaar afscheid van de Bossche politiek. Snijders die van 2006-2010 PvdA-wethouder was, gaat zich kandidaat stellen voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart aanstaande.

Geert en Marjolein Snijders.

foto © paul kriele, 27 mei 2010.

De 60-jarige Snijders, die ook niet terugkeert in de gemeenteraad , om '.. geen verwarring naar je collega's te scheppen en ook om belangenverstrengeling te voorkomen', is samen met Leo Markensteijn, de opsteller van een reddingsplan voor de eerste divisieclub FC Den Bosch.
Maar de verdiensten van Snijders liggen breder en intensiever. Intensief en diepgaand waren ook zijn behartigingen en pleidooien rond tal van Bossche aspecten. Snijders bereidde zijn zaakjes degelijk voor en sprak ook soms vermanend als 'de andere partij' het verkeerd interpreteerde. Maar kenmerkend was Snijders respect voor andermans mening.

Burgemeester Ton Rombouts die Geert Snijders bij diens afscheid als wethouder in mei 2010, met lovende woorden uit wuifde.
Die gemeenteraadsverkiezingen van 4 maart 2010 brachten opvallende verschuivingen teweeg mede waardoor binnen de PvdA een van de wethouders moest vallen
.

foto © paul kriele, 27 mei 2010.

Burgemeester Rombouts prees Snijders om zijn grondige inzet bij de bestudering van de stukken die hij grondig wilde doorvorsen en zijn dossierkennis. 'Daar nam hij soms extra de tijd voor, zodat hij niet altijd meedeed met de wekelijkse lunch van het College in een van de etablissementen in de stad.'

Rombouts noemde de projecten die mede door Snijders zijn afgerond of op poten gezet: Spoorzone, GZG-terrein, Paleiskwartier, omleiding kanaal, bouw bij IJzeren Vrouw, Ponte Palazzo, Anneborch, Rosmalense kern, de Bieb, Groene Delta, Museumkwartier en opknappen stadion De Vliert.
En de megaprestatie die samen met wethouder Weterings gebeurde. In vier jaar tijd zijn er 4340 woningen gebouwd, terwijl dat er zes jaar geleden maar 500-600 per jaar waren,' sprak Rombouts op 27 mei 2010 tijdens de afscheidsreceptie in het stadhuis.

Terug naar boven