Afscheid wethouder Bert Pauli

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-04-2011 | Gewijzigd op: 21-04-2011
Vandaag 21 april 2011 neemt wethouder Bert Pauli in het Bestuurscentrum afscheid van het Bossche gemeentebestuur, maar niet van de stad.
Pauli een ras-Bosschenaar en lid van enkele Bossche verenigingen] zet een schakeltje hoger in en gaat deel uitmaken  van een vijfkoppig dagelijks provinciebestuur [GS].

Een nieuwe carrière voor de zakenman politicus én Bosschenaar Bert Pauli [58 jaar]
foto © paul kriele,16  april 2010.

Voor Bert Pauli is de stap van  de gemeentepolitiek naar de Provincie ook een resultaat van zijn ambitieuze instelling om het eens netjes te zeggen. Maar ook een pluim op zijn werk [mede als wethouder van EZ en Financiën] voor stad en burger. De stad staat er in vele opzichten goed voor. Het heeft zich niet voor niets met titels [gastvrij, beste binnenstad en toppositie op gebied van Economie]  kunnen verrijken mede dankzij een vooruitstrevend economisch en sluitend financieel beleid. Pauli kan tevreden omzien.
De 58-jarige Bosschenaar is tot 1982-1990 acht jaar gemeenteraadslid [waarvan ook enige tijd fractievoorzitter van de VVD] geweest.
In 2007, na de gemeenteraadsverkiezingen, keerde hij – aansluitend op een formateurschap - terug als wethouder. In die functie was hij in het College de opvolger van Roderick van de Mortel, die als burgemeester naar Vught vertrok.

 

Links, naast Bertie van den Heuvel, de slagerszoon Bert Pauli, normaal musicerend bij ‘Geen Noot’ of 'de Balosbende', maar op carnavalszondag 6 maart 2011 een uitstapje makend naar 'De Kikvorschen'.  
Jan Hoskam, de opvolger van Pauli als VVD-wethouder in het Bossche gemeentebestuur.

foto's  © paul kriele,  17 februari [r.]  en 7 april 2011.

Pauli,wiens liberale partij het tij in 2007 meezat, beheert de belangrijke portefeuilles van Economische Zaken, Personeel en Organisatie, Financiën en ook Monumenten, de Kermis, Economische Promotie en Toerisme.
De kundige, voormalig zakenman* [Hendrix/Nutreco, AHOLD en Vendex Foodgroep], zal waarschijnlijk een deel van de vette portefeuille van Lily Jacobs met Economie, Arbeidsmarkt, Duurzame Ontwikkeling, Europa en busvervoer overnemen.
---
*De Brabantse ondernemers kozen Pauli zomer 2009 als de beste Brabantse wethouder, maar ook in de Bossche contreien geniet Pauli veel sympathie.
---
Pauli, van wie bekend is dat hij gehecht is aan de stad en het stadsbestuur waar hij glorieert, ontkende in december 2010 nog ambities te hebben voor een functie bij de provincie. De geruchten,die toen gingen, bleef hij wijselijk ontkennen. In maart 2011, mede door opvallende kontakten met VVD- fractievoorzitter in Provinciale Staten Mieke Geeraedts, doken de vermoedens opnieuw op.
Voor Pauli betekent de stap ook een laatste als bestuurder. Over vier jaar is Pauli 62 en dan lijkt een benoeming tot burgemeester er niet meer in te zitten. 


Terug naar boven