Wethouder Weterings vertrekt door nieuwe baan

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2011 | Gewijzigd op: 06-11-2011
Afscheid Rodney Weterings.
Wethouder Rodney Weterings neemt op woensdagavond  9 november 2011 [19.00-21.00 uur] afscheid van zijn bestuursperiode als PvdA wethouder in het College van B&W, op een receptie hem aangeboden door het gemeentebestuur.

Bericht  11 oktober 2011 Weterings kondigt vertrek aan
Wethouder Rodney Weterings heeft een nieuwe baan aangenomen. Dat is de reden dat deze kundige en sympathieke bestuurder vertrekt  uit het College van B&W dat vorig jaar maart aantrad.
Met Weterings, die nog een maand af zit van zijn 42ste verjaardag,  vertrekt een sterk visionair politicus, die ook nog eens goede ideeën inbracht.
Voor Snijders kan het een merkwaardig gevoel geven, omdat niet Weterings, maar hij  in 2010 moest opstappen uit het College van B&W door terugvallende PvdA-stemmen.
De portefeuilles van Weterings waren Cultuur, Volkshuisvesting, Grote Stedenbeleid, Welzijn en specifiek de hostels die hij van Jetty Eugster overnam.

drs. Rodney Weterings [*Rijnen, 1969] vertrekt  uit het College van B&W. 

foto ©, paul kriele, 16 april 2010.
 

Weterings wordt per 14 november 2011 directievoorzitter van KeNNIS, het nieuwe nationaal instituut op het gebied van planning, ordening en ontwikkeling van stad en regio. Dit instituut wordt gevormd door vier te fuseren kenniscentra voor stedelijke en regionale ontwikkeling:  KEI waar Weterings al eerder werkzaam was, NICIS Institute, NIROV en SEV. De werknaam van de nieuw te vormen organisatie is ‘KeNNiS’.
Het doel van het nieuwe instituut is de kwaliteit van wonen, de ruimtelijke ordening en de leefomgeving in Nederland te verbeteren.
Weterins gaat nog net de laatste begrotings vaststelling voor 2012, de dag waarop  hij 42 wordt, meemaken.
Weterings, die vanaf 2006 wethouder is voor de PvdA,  kwam toen van de UvT, waar hij als bestuurskundige was verbonden aan de School voor Politiek en Bestuur
Van 2001-2004  was Weterings directeur van het Tilburgs onderzoeksprogramma 'Stedennetwerk wijkgericht werken'.
Tussen 2002-2006 mede-eigenaar van AdProm, bureau voor bestuurlijk en stedelijke vernieuwing.

De carrière van Weterings begon politiek gezien al in 1992, het jaar waarin hij actief werd in de lokale Bossche politiek.
Van 1994 t/m 2002 was hij lid van het partijbestuur en van 2000 t/m 2002 voorzitter van de Bossche PvdA.
Andere bestuursfuncties /taken: voorzitter Stichting Leergeld, lid Programma Adviesraad van het Kenniscentrum Stedelijke Vernieuwing KEI.

Brabants Dagblad
In 'de krant' zegt burgemeester Rombouts over Weterings: Weterings was een enorme motor binnen ons bestuur, een man die de guts had moeilijke dossiers tot zich te nemen. We gaan iemand met een enorme drive voor Volkshuisvesting missen.'
Oud-collega Geert Snijders  over de wisseling van de wethouderspost : 'Je weet  niet hoe het in het leven loopt,' zegt Snijders, die zich als wethouder voor Rosmalens Belang, waar hij  'bewust voor gekozen heeft', terughoudend gaat opstellen bij Weterings opvolging.'
Wethouder Bart Eigeman van Groen Links:  ' Weterings focuste zich op bepaalde dossiers en ging daarbij door het gaatje.' Hermie van Ommeren, de fractievoorzitter van de PvdA, die geen wethouderspost ambieert: 'Hier zaten we niet op te wachten. Ík moet dit nog verwerken.'

Terug naar boven