Stadspenning bij afscheid wethouder Bart Eigeman

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-02-2012 Wethouder Bart Eigeman nam gisterenavond 28 februari 2012 afscheid van zijn collegae- bestuurders en van de raadsleden. Vanavond - 29 februari 2012- gebeurt dat van de burgerij in TheateradParade.
Burgemeester Rombouts reikte de  -alom- beminde en letterlijk en figuurlijk sportieve bestuurder, die vanaf 2001 wethouder was [jeugd en onderwijs], de stadspenning in brons uit van de Gemeente 's-Hertogenbosch. Dat is een geste die sedert 1982 nog maar 11 keer aan bestuurders werd toegekend. Een eerbetoon met de stadspenning in goud is voorbehouden  aan de gemeenteraad. Eigeman ontving van Rombouts ook een horloge me tindcriptie.

Bart Eigeman [*Rotterdam 6 mei 1965 ]: bevlogen en bovenmatig verdienstelijk voor de stad.

foto © paul kriele, 31 maart 2011.

Burgemeester Rombouts prees Eigeman om zijn verdienste voor de stad, en noemde  naast het feit van een lange bestuursperiode, ook diens inzet voor de jeugd. Met name de jeugd die het niet altijd voor de wind gaat en kansarme jeugd. Eigeman begon als pastoraal werker en was mede door zijn instelling sociaal bewogen en sterk gemotiveerd voor het jeugd-en jongerenwerk. 'Eigeman heeft de stad steeds jonger gemaakt en de jongeren wijzer,' sprak de burgemeester.
Wat Eigeman gaat doen is nog niet bekend, ook niet bij hemzelf.  Maar voordat de beslissing valt gaat de 46 jarige- van huis uit-  Rotterdammer zich in een klooster bezinnen op zijn toekomst.

Zie ook artikel dd. 25 januari 2012 Bart Eigeman stopt als wethouder