Het nieuwe Bestuurscollege op de foto

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-03-2012 | Gewijzigd op: 06-03-2012
Vanmiddag -dinsdag 6 maart 2012 - werd het Bestuurscollege in zijn nieuwe samenstelling, van burgemeester tot en met de gemeentesecretaris, op de gevoelige plaat vastgelegd door de huisfotograaf van de gemeente Jan Zandee.

Het Bossche Bestuurscollege vlnr. burgemeester Ton Rombouts, PvdA-wethouder Jeroen Weijers, wethouder voor Rosmalens Belang Geert Snijders, CDA-wethouder Huib van Olden, VVD-wethouder Jan Hoskam, gemeentesecretaris Irma Woestenberg en de jongste aanwinst, wethouder voor Groen Links Ruud Schouten.

foto © paul kriele, 6 maart 2012.
 

-Het opschudden van het wethoudersteam begon in maart 2010 met de gemeenteraadsverkiezingen [3 maart 2010] toen Jetty Eugster had gekozen voor een burgemeesterspost in Schijndel en er een interne strijd over het leiderschap binnen het CDA begon. Uiteindelijk nam niet Ben Wagemakers, maar mr. Huib van Olden haar plaats in.
-In april 2011 maakte - niet geheel onverwacht - Bert Pauli bekend lid te worden van het College van Gedeputeerde Staten. In diens plaats als VVD-wethouder trad Jan Hoskam naar voren.
-Voormalig PvdA-wethouder Geert Snijders keerde in juli 2011 terug binnen het College van B&W, maar nu voor Toon van Bussel van Rosmalens Belang, die zich -na kritiek op zijn functioneren- terugtrok uit de Bossche politiek. 
-Oktober 2011 verscheen de jonge Jeroen Weyers als wethouder ten tonele van het Bossche politiek strijdtoneel nadat PvdA-er Rodney Weterings elders een functie had aangenomen.
-Tot slot kwam Bart Eigeman op 25 januari 2012 met de mededeling een eind te maken aan zijn lange periode als wethouder voor Groen Links. Ruud Schouten volgde hem in de raadsvergadering van februari j.l. op.