Wethouder Weyers op 'Waarderingstoer' bij Terre des Hommes

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2014 | Gewijzigd op: 23-01-2014
Donderdagmiddag 23 januari 2014 bezocht wethouder Jeroen Weyers* ihkv de 'Waarderingstoer' de winkel van Terre des Hommes op Vughterstraat 120. De winkel, van voorheen Rietveld, is nog geen jaar open. Dat bezoek past in zijn oriëntatie van alle facetten van de samenleving.
Weyers gaat eenmaal per maand op deze manier op stap om bij te praten met de werkers in het veld  en soms mee te helpen. Weyers bezocht eerder Buddyhulp Noord-Oost Brabant, de Bossche Reddings Brigade, het W2- poppodium en het Heempark in Zuid.
Weyers maakte kennis met de uiteenlopende activiteiten van Terre des Hommes, voor en achter de schermen en deed ook wat praktijkwerk, zoals het inrichten van de etalage.

*De PvdA-er Weyers is wethouder van  Volkshuisvesting en Stedelijke vernieuwing, Welzijn, participatie en diversiteit, Cultuur en Jeugd en Onderwijs.

-Boven: Wethouder Jeroen Weyers helplt de etaleuse van de Terre des Hommeswinkel Marisca Bergman mee met de inrichting van de etalage. Deze maand staat die in. het teken van kinderen.
-Links: Even poseren met het bestuur
vlnr. voorzitter van Terre des Hommes 's-Hertogenbosch Will van Duijn, Ans Scheepens [winkelcoördinator],  Vanessa Zondag, Elvia Marugg [bestuurslid] en Hans Dijkstra [bestuurslid
].
.
foto 's © paul kriele, 23 januari 2014.

De PVDA-wethouder: 'Ik vind het een echte winkel Door de kwalitatieve uitstraling lijkt het niet op een tweede handswinkel. Bovendien helpt het een mooi doel,'  zegt  de wethouder die ook nog 'in de kinderen' zit. 'Ik breng hier door het leeftijdsverloop van onze drie kinderen, regelmatig spullen naar toe.'