Bossche conferencier Tervoort in Kerstlicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2014 | Gewijzigd op: 17-12-2014
Rond Kerstmis, op Tweede Kerstdag 26 december en op 29 december 2014 staat de veelzijdige Hans Tervoort met zijn ‘OudejaarsconferHans’ in TheateradParade. Dat is niet de eerste keer dat Hans met een eigen show in conferencestijl op de planken staat. Plankenkoorts kun je hem niet aanrekenen, maar om in een grote zaal en dan ook nog in de Bossche schouwburg op te treden, dan moet de radius wel enkele tandjes hoger worden ingesteld.

Tervoort in vele gedaanten...  
 foto © RKDV Sint Hendrien. foto's © paul kriele, 7 februari 2013 [bovenaan] en © marc venrooij, 21 mei 2005 [l-boven]

De 51-jarige Tervoort kent zijn pappenheimers, de stad, de politiek , het zakenleven en de ‘la fine fleur’ van Den Bosch. De toppers en de bloopers. Al die aspecten met hun opvallende persoonlijkheden komen langs.
Tervoort: een combinatie van Wim Kan en een Toon Hermans in het klein. Tervoort spaart niemand, maar of de zaal Tervoort spaart..?
In de kleinschalige zaal van de Azijnfabriek was de primeur vorig jaar een succes. Tervoort, die gewend was in kleinere zalen of vanuit een bus op te treden, krijgt nu een publiek van globaal 600- 700 man voor zich.

Carrière Hans Tervoort
De Bosschenaar Hans Tervoort is het meest bekend als lid [mede-oprichter] van de Dansmari’s, maar ook als showfiguur in de persoon van L.Vis [lees Elvis..], maar verwijst ook naar het muziekbureau van Jan Vis. L.Vis zingt op Elvismelodiën zijn zelfgeschreven, hilarische Bossche teksten. Het is al weer bijna negen jaar geleden [mei 2005] dat er van L.Vis een cd verscheen onder de titel: L.Viskraam, alle dertien vers plus één.
Daarnaast was de tekstschrijver-componist Tervoort een fanatiek deelnemer aan het Oeteldonks Kwekfestijn [ 7 maal winnaar !] Maar in zijn persiflages en originele opstandigheid haalde hij met de Fung Jongbende bakzeil.
In 2006 organiseerde Hans een cursus voor nieuwe Bosschenaren ’inoetelen.’


Terug naar boven