Straattaferelen 2010

Van alles wat er in 2010 op straat te zien is. 

Veulen als Kerstkindje verwelkomd door Free Nature.
In de Diezemonding is op Tweede Kerstdag 2010 bij een van de wilde Konikpaarden, een veulen geboren
.

foto © tanjadebode, 26 december 2010. 

Zaterdag 18 december 2010 opende burgemeester Rombouts om 13.00 uur met een toespraak over de landelijke [media-]belangstelling, de eerste editie van Winterparadijs op de Parade.

foto © paul kriele, 18 december 2010.

De Bossche Markt met Kerst 2010.

foto © paul kriele, 15 december 2010

Doppler Media [Amsterdam] maakte op dinsdagmorgen 30 november 2010 op de Parade in deze winterse sfeer opnamen voor de NTI [Talensinstituut], waarin - op gekke pleken in 't land - onbekende Nederlanders, al studerend, figureren.
De spot wordt in december 2010 uitgezonden.

foto © paul kriele, 30 november 2010.
 

 
Een sfeervol plaatje voor de decembermaand 2010 met het promotierijtuig van Palmbier.

foto ©paul kriele, 25 november 2010.

Merkx uit Haarsteeg was op een mistige dinsdag 16 november 2010 bezig een serie kastanjes op de Parade aan het snoeien.

foto © paul kriele,16 november 2010.


Eindhoven Lichtstad. Daar kan Den Bosch [Bossche winkeliers]  nog een puntje aan zuigen.. .
In he t kader van het jaarlijkse lichtkunstfestival 'Glow' zijn tal van panden en/of objecten kunstzinnig verlicht of uitgerust met een kunstwerk, o.a.: de Vesteda Toren [Vestdijk], het Evuoluon aan de Brabantlaan, bioscoop Pathé en het Delagebouw aan de Vestdijk.

foto © paul kriele, 5 november 2010.

Bij RWS aan de Zuidwal bleven van 15 op 16 oktober 2010 enkele jongelui overnachten. Het is een geliefd plekje, ook voor zwervers. Portiek van RWS als slaapplaats.
foto's © paul kriele, 16 oktober 2010.

Gevangen door het huwelijk:
Richard van Rijn[*Ermelo, 20 mei 1972],  die vrijdag 8 oktober 2010 trouwt met Karin van Putten. Het huwelijk is in Harderwijk, maar het vrijgezellenfeest is in het vriendelijke en gezellige Den Bosch, aldus Richard.
Rustig de krant lezend in afwachting van het vrijgezellenfeestje dat vanavond in Den Bosch plaats vindt rond de in 1972 in Ermelo geboren Richard van Rijn. Vrijdag 8 oktober 2010 stapt Richard in Harderwijk in het bootje met Karin van Putten.
Richards vrienden hebben hem vanmorgen van zijn werk [Scheer & Foppe in Harderwijk] gehaald en in de trein naar Den Bosch gezet. Daar kreeg hij de instructie dat hij voorlopig op het Kerkplein moet blijven zitten, zoals het bordje op zijn schoot aangeeft: 

Deze boef krijgt levenslang
Je Gabbers..

[Die vrienden bellen hem om het half uur hoe het  Richard vergaat. Ze zijn bang dat Richard, gevangen door het huwelijk, straks geen oog meer heeft voor de vriendschap met hen.]
 

Restantje van de winkelpromotie door de winkeliers van de Hinthamerstraat die zondag 3 oktober 2010 inhaakten op de 'Hoofdstad van de Smaak'.
Een opgetuigd boompje van het Kaashuis op nummer 152 is maandagmorgen 4 oktober 2010 nog even blijven staan.

foto © paul kriele, 4 oktober 2010.

Dringen op de parfumerieafdeling van de Bijenkorf op de laatste dag van Drie Dwaze Dagen. De zaak ging zondagmorgen 3 oktober 2010,  waarop alles nog eens met 20 % extra korting werd verkocht, om 11 .00 uur open.
foto's © paul kriele, 3 oktober 2010.

Vaak worden er bruidsreportages gemaakt op de stadswal of op Bastion Oranje. Dit keer verkoos de fotograaf van dit op zaterdag 3 oktober getrouwde paar voor de Singelgrachtweg.

foto © paul kriele, 2 oktober 2010.

De eerste jaars fotografie van het KW1-College zijn het camerawerk  aan het uittesten en leren. Ze deden dat in en om de St.Jan. Het gaat daarbij om de ISO-norem, de lichtinstellingen en het werken met een statief, zo vertellen Rosan van Vreede en Naomi Rothengutter.
Ook de glas in loodramen waren een goed object voor deze tests.


foto © paul kriele, 28 september  2010.

De twee pas gewijde hulpbisschoppen Rob Mutsaerts en Jan Liesen hebben van de plebaan elk een herder toegewezen gekregen. 
Maandagmorgen 27 september 2010 lagen de twee herdershonden geparkeerd bij de ingang van de St.Jan aan de Luipoort
.

foto's © paul kriele, 27 september 2010.
 

Straatartiest Adrian Crankz met een optreden op zondagmiddag 26 september 2010 bij de Hema. De Engelsman trok veel bekijks en velen lieten zich ook verleiden een duit in het zakje te doen.

foto © paul kriele, 26 september 2010.


Een overvolle glascontainer in de Pastoor de Kroonstraat, een systeem bedacht om het volk netjes te houden, maar als het systeem niet alert werkt..

foto © paul kriele, 25 september 2010.

De cameradienst van Google: Cyclomedia die alle straten vastlegt. Gezien dinsdagmorgen 14 september 2010 op de Wolvenhoek.

foto © paul kriele, 14 septmeebr 2010.

De herfst is al vpoel-en zichtbaar. Heksenkring van paddestoelen aan de Hekellaan.

foto © paul kriele, 8 september 2010.

Minder oplettende of gehaaste voorbijgangers hadden er geen erg in, maar naast Den Otter in de Visstraat zat dinsdagmorgen 7 september 2010 geen bedelaar, maar student tweede jaars aan de 'Artiestenopleiding' van het KW1-College, die voor een vossenjacht een act opvoerde.
Jeroen was even een 'acteur zonder dak, vanwege het rechtse kabinet...'. zoals dat op zijn kartonnen kaartje stond
.

foto © paul kriele, 7 september 2010.

De gemeente wil de speeltuin aan de Westenburgerweg slopen en er een hondenuitlaatplaats van maken,  maar het gebied is verboden voor honden..  .

foto © mike lucas, 6 september 2010.

foto © paul kriele, 3 september 2010. Vrijdagmorgen 3 september 2010 trouwden Bert Uitven en Anouk van Hassel. Ze lieten zich die dag in een oude Citroën vervoeren.

'Hond in de zak',  zou er onder deze foto kunnen staan.We zagen dit tafereel op de brug bij de Oude Dieze en café/restaurant  Het Diezehuys van een fietster die probeerde de hond in de fietstas te stoppen.

foto © paul kriele, 31 augustus 2010.

Het is weer eind augustus, ontgroeningstijd voor aankomend studenten van diverse opleidingen, die de meest vreemde taken ondergaan.
Studenten van de studievereniging Het Koppel aan een van de AVANS-opleidingen laten zich op het Fonteinplein als veegslet fungeren.

.
foto © paul kriele, 23 augustus 2010. 

Arena
foto © paul kriele, 19 augustus 2010.

Nog even na-vakantie houden 18 augustus 2010
Op de hoek van de Marktstraat en het Burg.Loeffplein stond dinsdag 18 augustus 2010 een Roemeense tenor. Deze Carlos was met zijn felle stem tot in de verre  omtrek te horen.. Jong publiek samenscholend op de stenen trappen van het Burg. Loeffplein.

foto's © paul kriele,18 augustus 2010.

Ook gezien op het Burg. Loeffkplein: een opruimteam van Coca Cola, studenten die -na het uitdelen van gratis coca cola - de rommel komen ophalen. foto's © paul kriele, 18 augustus 2010.


Piramides die telkens vast zitten, die.. brengen een file van stadbussen naar de transferia met zich mee.
foto's © paul kriele, 17 augustus 2010.
 

De Boulevard gaat de kermis 2010 komt
foto's © paul kriele, 17 augustus 2010.
De eerste kermiswagens zijn op de Parade gearriveerd.

Een....ja wat is dat > een Schotse draailierspeler met een wel heel klein poppentheater op de Markt.

foto © paul kriele ,10 augustus 2010.

Op diverse plekken in de binnenstad rook het  eind juli 2010 naar 'WC-eend'
In de Keizerstraat en op de hoek Hinthamerstraat/ Achter het Verguld Harnas  werd een zomerse schoonmaak gehouden
.
foto's © paul kriele, 29 juli 2010.

Een Bugracer type BR 500i. Gezien bij een architectenbureau in de St.Jorisstraat.of is het een juppy van het opleidingsinstituut Vidarte..?


foto © paul kriele, 28 jkuli 2010.

Zomerse hitte en toch slakkenverkeer [railing Zuidwalflat]

foto © paul kriele, 28 juli 2010.

Een in Afrika [Zambia] -uit Indiase ouders - geboren skater, die werkzaam is bij Essent [trading /in-en verkoop van gas en elketra] en voor ontspanning in de vooravond wel eens in Het Bossche Broek oefent met zijn skateplank. Hier doet hij in het portiek van RWS nog wat trucjes na.
foto's © paul kriele, 26 juli 2010.

Elk jaar medio juli komen elke avond tegen achten zwermen spreeuwen op de KPN-telemast in de Prins Bernhardstraat af. Ze groeperen zich daar en steeds weer komen er kleinere zwermen bij. Op een gegeven moment vliegen ze weer uit.
Ze trekken zich daar overigens niets aan van een van hun vijanden, de torenvalken van de St.Jan.
foto's © paul kriele, 26 juli [r.] en 11 augustus [l.] 2010.De AMac-winkel van Apple op de Hinthamerpromenade. Daar stond op vrijdagmorgen rond 8 uur al aeen lange rij gegadigden voor de nieuwste IPAD, een mobiele laptop zonder toetsenbord van Apple, die er voor rond de € 500 te koop is.

foto © paul kriele, 23 juli 2010.foto's © paul kriele, 19 juli 2010/12.15 uur. Bij Etam Hooge Steenweg:
In de schafttijd gaan de bouwvakkers van uiteenlopende projecten op deze tropische dagen in de schaduw zitten, maar wel zo dat ze kunnenlauwen naar het 'skoon vrouwvolluk.'.
Links bij Etam op de Hooge Steenweg en rechts bij Stokker in de Hinthamerstraat.

 

De storm van zaterdag 10 juli 2010: Peter Witteveen maakte deze foto van een door de bliksem geraakte boom op de Berlicumseweg in Rosmalen ter hoogte van de afslag naar Coudewater [Peter de Gorterstraat].
foto © peter witteveen, 10 juli 2010.

Dinsdag 6 juli 2010. De middag voor de WK-wedstrijd Nederland- Uruguay.
Twee  Roemeense muzikanten Jimmy & Jimmy [op zijn Roemeens Ionut Armani] stonden - toevallig - bij Hunkemöller  op de Markt wat deuntjes te spelen. Ze waren zo slim zich in het oranje te tooien.


foto © paul kriele, 6 juli 2010.

De dag van de voetbalwedstrijd Nederland- Brazilië. Die dag liep de temperatuur op tot  om en nabij 35°.
In de Graafsewijk zochten de bewoners verkoeling aan de Westzijde van hun huizen.
Schaften in afwachting van de kwartfinale van de WK in Zuid-Afrika. Bouwvakkers bij de St.Jan.

foto's © paul kriele, 2 juli 2010.

Enkele oude en versleten hertogen van Brabant,  voor wie een eind aan hun ereplek op de St. Jan is gekomen. Middenin een vervanger....

foto ©paul kriele, 1 juli 2010.

Het beeld, als protest tegen de milieuvervuiling door auto's [met banden omhuld] kreeg afgelopen weekeind, na de wedstrijd tegen Kameroen, een oranje versiering.
Het 5.000 kg wegende beeld van Anton Heijkamp werd in de nachtvan11 op 12 september 2008 op de rotonde geplaatst door de Actiegroep Forward.

zie bericht dd.11-10-2008  plaatsing beeld

foto © paul kriele, 29 juni 2010.

 


Pauze - met een ijsje- voor de kinderen van de Beekmanschool na en bezoek aan de Beelden Parade van het Lilianefonds op de Parade.

foto's © paul kriele, 25 juni 2010.
Voor een impressie van de Beelden Parade zie artikel dd. 9 juni 2010 over de opening.
Deze kinderen van de Beekmanschool vonden de tentoonstelling Beelden Parade eerst leuk en toen grappig en daarop fantasierijk.
De beelden van speelgoed sloegen bij hen erg aan en ook de rijke kleurschakeringen en de plastic hoofden.
Links onderwijzeres Geerten Oldeklater.

Vrijdagmorgen 25 juni 2010 trouwden de in Utrecht wonende, maar in Den Bosch geboren Roelof Bout met Rademma Agard temidden van vele nichtjes en neeftjes in het Bossche stadhuis.

foto © paul kriele, 25 jun 2010/09.50uur

Armada in een klaprozenveld..

foto © ellen elemans, 23 juni 2010.

Gezien bij Creactivity in de Nieuwstraat 17, een winkel in creatieve workshops. Het kaartje vermeldt: 'Deze spaarvarkens en spaarbeesten om op te pimpen'.

foto © paul kriele, 23 juni 2010.
 

In de vroege morgen van 21 juni 2010/3.30 uur aangestoken informatiebord  op de hoek Hinthamerstraat/Gasthuisstraat . foto's © paul kriele, 21 juni 2010.

Op de hoek St.Jorisstraat/Prins Bernhardstraat zit het Neurolinguistsch Programmeer Bureau [NLP]. De medewerkenden waren op de zonnige donderdag de 17e juni 2010 naar buiten getrokken. Op Bastion Oranje werden twee aan twee oefeningen gedaan om zich te verdiepen in onbewuste processen die in de mensen omgaan met de bedoeling dichter bij het gevoel uit te komen.
Dat is de specialiteit van het Neuro Linguistisch Programmer Bureau.

 
Aad Vijverberg en Harrij Vos van het NLP op Bastion Oranje dat bij zonnig weer een alternatieve 
werkplek is geworden.


foto © paul kriele, 17 juni 2010.

Nok-en goothoogten meten
Opvallend was de verschijning dinsdagmiddag 15 juni 2010 in de Vughterstraat van twee heren, de een met een statief en de ander met een laptop voor zijn buik.
Het bleken Ivo Mulder van Stadsontwikkeling te zijn, die met Ronald van Delft van het digitale bureau View Point uit Boxtel*, de nok- en goothoogten van de panden in de Vughterstraat aan het inmeten waren ter voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan.

*View Point doet aan digitale veldinventarisatie.

foto © paul kriele, 15 juni 2010.

Peter van Schijndel [l] en Ton van Eijk stratenmakers uit Empel/Maren-Kessel werken met hun bedrijf * vaak in opdracht van de gemeente Den Bosch. Ze zijn in juni 2010 bezig met het opnieuw bestraten van de vloeren waarop de kanonnen op de bastions en forten staan. Dat is een hele reeks. Hier krijgt een kanon op Bastion Oranje een nieuwe onderlaag.

foto © paul kriele, 15 juni 2010.
*www.vaneijkenvanschijndel.nl

Maandagmiddag 14 juni 2010: leeg. Dat kwam door het WK-voetbal in Zuid-Afrika. Overigens waren de caféterrassen nog het meest druk bezocht, maar ook daarop waren uitzonderingen, zoals in de Lepelstraat.

Zie artikel WK voetbal lege en volle terrassen dd. 14 -6-2010

foto © paul kriele, 14 juni 2010.

Een telefoonmaatschappij grapt op het verschijnsel van overplakken van verkiezingsaffiches door bij de partejen net de e verkeerde verkiezingsleuze te plaatsen. Daarmee beveelt ze het overstappen naar haar maatschappij aan.

foto © paul kriele, 13 juni 2010.

Dit zoekplaatje krijgt als titel mee: 'Kardinaalshoed'.
Gezien op de tuinendag op het Kardinaal van Rossumplein.


foto © paul kriele, 13 juni 2010.


Zondagmorgen bij de St. Jan geen kerkbezoek, maar cafébezoek door motorliefhebbers.

foto © paul kriele, 13 juni 2010.

Op zaterdag 12 juni 2010 boden de marktkooplieden gratis [stukjes] haring happen aan aan het winkelend publiek. Kraampjes bij de hoek Kerkstraat en bij de Kolperstraat. foto's © paul kriele, 12 juni 2010.

Op een drukke zaterdag in juni 2010 even pauseren in de Hinthamerstraat bij de spellenzaak Replay.

foto © paul kriele, 12 juni 2010.

Donderdag 10 juni 2010 bezocht 'de politie' Valkenswaard  voor een dagje teambuilding Den Bosch.
Van hoog [hoofdinspecteur] tot laag [potsvrouwen] waren aanwezig.
Deze circa 60 ambtenaren werden in teams opgedeeld. 
Ter ontwikkeling van hun vaardigheden en bevordering van de teamgeestn communicarte, , 'kregen zij opdrachten van het vergaren van twee dozijn eieren, een telefoonhoorn, een hoefijzer en zo meer en zo verder. De gekste voorwerpen stonden op de lijst,' aldus de verduidelijkende toelichting van  Frans Sengers.
Politie Valkenswaard 'doet' Den Bosch
De groep gaat - bij de St. Jan-  in teams uiteen om hun opdracht uit te werken.
 
foto's © paul kriele, 10 juni 2010.

Dakpannen vernieuwd van Vughterstraat 13-15

Takel- en bergingsbedrijf Baetsen is vanuit de Stoofstraat bezig om van de daken van het pand Vughterstraat 13 en 15, via een hijskraan, de oude pannen weg te halen en er nieuwe op te leggen
.

foto's © paul kriele, 7 juni 2010.

 


Pensioenberekening
Op maandagmiddag 7 juni 2010 verscheen een aantal rode bakfietsen in de binnenstad. Dat was een promotie van Nationale Nederlanden voor de site
www.nn.nl waaorp men zijn 'toekomst' [pensioen] kan berekenen.

foto © paul kriele, 7 juni 2010
 Zie ook de site van Nationale Nederlanden

Op het Vughterbastion staan - sedert 1991- drie kanonnen, waarvan deze 'Carron' uit 1605-1785

foto's © paul kriele, 7 juni 2010.
De schilders Maarten [en Huub in de keet] van de Weenergroep, knappen in de week van 7-12 juni 2010 de kanonnen op die op het Vughterbastion staan. Ze zijn in 1991 geschonken toen de KPMG een nieuw kantoor opende in de stad.

   
Amateurschilderdag van Bosch Palet:
Twee tafereeltjes van de Amateur Schilderdag van Het Bossche Palet van zonddag 6 juni 2010. Boven: De Choorstraat bij de St. Jan ..... met Jan Vlemmix uit Nuenen.
 .en de Kerkstraat/hoek Parade ook -tegenover -de St.Jan met vlnr Godelieve Baetens, Dianne Groffen en  Adje Reijen, alle drie  uit Bergen op Zoom.
foto's © paul kriele, 6 juni 2010.

Koopzondag 6 juni 2010'Winkelpromotie enVVD-campagne.
Promotie voor de een jaar bestaande zaak Silvian Heach op Hinthamerstraat 62 door twee 'stewards' bij een flyerende VVD-er op het Kerkplein.


foto © paul kriele, 6 juni 2010.

Rode Hoedjes club:
Een dagje Den Bosch voor leden van 'de Rode Hoedjesclub'.


foto © paul kriele, 5 juni 2010


Lang weekeindje zomer en dan is het flaneren, terrasje pikken en ijsje eten.
Pappa Melvin en zoon Sem Mooyman zijn in de Nieuwstraat even langs geweest bij Zammatteo voor een ijsco en een milkshake
.

foto © paul kriele, 5 juni 2010.

Pilkingtons in de Torenstraat in feestsfeer voor jong getrouwd stel Maarten Kroef en Rozemarie Slager.

foto's © paul kriele, 5 juni 2010.
Het pas getrouwd stel Maarten Kroef en Rozemarie [kleuterleidster] Slager komen met de kleuterklas uit de St.Jan en gaan met de familie en vrienden een bruiloftsfeest vieren  bij Pilkjingtons.

Deze jongenman zagen we op deze zonnige dag in juni 2010 bij de ING-bank in de Kerkstraat. Van origine is de geadporteerde R. afkomstig uit Sri Lanka.
R., die liever anoniem wil blijven, hangt het satanisme aan, een stroming die de Amerikaan Anton LaVey * als geestelijke vader heeft.
Daarin staan drie richtingen centraal: Traditioneel, Modern en Lavey. Bij die laatste richting geloof je dat je zelf een duivel kunt zijn.
Ik ben van het traditioneel satanisme, dat wil zeggen anti-christelijk. Ik houd niet van missen/diensten en doe niet aan offers.
Bij 'Modern' geloof je in jezelf en heb je je eigen standpunten. Je doet je eigen ding.

Ik ben zo opgegroeid. Mijn ouders waren al fan van de Beatles en in de buurt waar ik woonde, deden ze veel aan metal.
Het satanisme is wereldwijd met kerken en gebedsplaatsen zoals in Amsterdam.
Lavey heeft ook een bijbel geschreven.


foto © paul kriele, 3 juni 2010

*Anton Lavey [1930-1997]stamt uit een Frans-Joodse familie die in 1886 emigreerde naar Illinois. Lavey heet feitelijk Howard Stanton Levey en is woonachtig in Californië.
LaVey, die geldt als de stichter van de 'Kerk van Satan' is behalve 'priester', ook musicus en occultist, en .. de auteur van de Satanbijbel.

Wim en Diny van Erp uit Liempde ging op de zonnige donderdag -de 3e juni 2010 - per fiets naar Den Bosch. 'Zo maar, om boodschappen te gaan doen.'  Maar onderweg kregen zij bandenpech.
De fietsenbewaker van de St. Jan kon hen geen emmer water lenen. De fietsenzaak was gesloten. Daarop togen zij naar de bouwplaats van de St.Jan, waar bouwvakkers hen een emmer water leenden om de band te kunnen plakken.

foto © paul kriele, 3 juni 2010.

Kerkstraat: Bouwkraan van Van Riel bij voormalig postkantoor om bouwmaterialen op de binnenplaats te takelen.

foto © paul kriele, 3 juni 2010.

Kroegbaas Marco Kroon van Viny's op de Pensmarkt is met de voorbereidingen bezig voor de WK.
foto © paul kriele, 28 mei 2010. 


Op de Hinthamerpromenade speelde de gitarist Isper in de laatste week van mei 2010.

foto © paul kriele, 28 mei 2010.

Onderdeel van een originele huwelijksreportage: Dennis van Casteren en Kirsten Oerlemans, die vandaag vrijdag 28 mei 2010 in het huwelijksbootje stappen posren hier voor een billborard bij de Wilhelminabrug. Maar politiek gezien kunnen ze nog geen keuze maken..... foto's © paul kriele, 28 mei 2010.

 
Praktijkexamen voor verkeersregelaars op kruising Zuidwal/Pettelaarsweg.
foto's © paul kriele, 26 mei 2010

Een nieuw in de Peperstraat gevestigd bedrijf maakt op deze manier reclame..
foto © jan-clemens lampe, 21 mei 2010.
Gezien in Peperstraat: Oranje fiets met Trust Alliance Clear Fair..?

 foto's © paul kriele, 22 mei 2010. Engelense kunstenaar Rob Jacobs actief in de Vughterstraat, dit ker  gericht op de hoek Vughterstraat/Postelstraat.

Gezinnetje geniet van het IJs van de Rul.

foto © paul kriele, 22 mei 2010.

Team stadstoezicht op blauwe scooters.

fotoe © paul kriele, 22 mei 2010.

Schapenmarkt 2
In, wat voor toeristen als het smalste Bossche pandjes door gaat, is de Modezaak La Lingna op Schapenmarkt 2 gevestigd.Het zit direct naast het stadhuis. Daar was Bas van Asperen van de Van Rooijgroep dinsdag 18 mei 2010 bezig het schilderwerk te vernieuwen.

foto ©  paul kriele, 18 mei 2010

Binnendieze bij Hekelssluis 
.
Voorjaarzon als tegenlicht bij schooljeugd dat met mobieltjes in de aanslag staat alvorens met een rondvaartboot over de Binnendieze te vertrekken.

foto © paul kriele, 18 mei 2010.

  Gezien bij 'Proeverij Klassiek' in de Korte Putstraat: luipaardduetje met bedrijfsleidster Esther..

foto © paul kriele, 13 mei 2010.

Gezien op Bosch' station: Baas met hond in zwemvest.
'Dat doe ik hem om zodat ik hem gemakkelijk kan tillen. Maar we kunnen allebei zwemmen hoor!
'

foto © paul kriele, 9 mei 2010.

De winkel 'Het jaar Nul' met cadeau-artikelen en curiosa op Hinthamerstraat 138  haakt in op de WK- voetbalrage*.

foto © paul kriele, 7 mei 2010.


*Het BD ontdekte de etalagerage pas op 15 mei 2010.

Een paar keer per week te zien: Vughtse hardlopers die een rondje 'Bossche Broek' doen.

foto © paul kriele, 5 mei 2010.

Parmantig liep op Koninginnedag 30 april 2010 een lepelaar langs het Ghemaalpad in de Groote Wielen.

foto © rob hoogeboom, 30 april 2010.

Een rijtje peuters van groep 2 van de Jeroen Boschschool in Rosmalen op excursietocht bij Intratuin Rosmalen.
foto
© paul kriele, 28 april 2010.


Muur bij St.Jan langs Hinthamerstraat.
Bouwvakkers van de Muzerije 'redden' uit medelijden met passante [r.] muisje op muur, die in een doos zat, waarbij twee koekjes nog groter dan 't muisje, waren gelegd.


foto's © paul kriele, 27 april 2010.

Nieuw op etalagegebied LED lampen die de aandacht trekken.. bij Mexx op Hooge Steenweg nummer 25  en .....bij Blue 32 op Hooge Steenweg nummer 7.
foto's © paul kriele, 26 april 2010.

Maandagmorgen: voor scholieren, studenten en huisvrouwen vaak een excursiedagje Den Bosch.. Zo ook deze bravourmakende leerlingen..

foto © paul kriele, 26 april 2010.
 

Verhoeven installatietechniek uit Drunen pleegde maandagmorgen 26 april 2010 onderhoud aan de warmte-koudeputten, die in 2004 op de Wolvenhoek tbv het Stadskantoor werden geslagen.

foto © paul kriele, 26 april 2010.

Een Oost-Europees [Oekraïns] orkest UZORY speelde vrijdagmorgen 23 april 2010 op de Markt en maakte promotie voor haar uitgebrachte cds'  volksmuziek. Op 25 april 2010 treden zij op in Theater de Tobbe in Tilburg. zie ook de site UZORY
foto's © paul kriele, 23 april 2010.

Naderende helihaven op Burg. Loeffplein of kunstobject.

foto © monique gaillard, 20 april 2010.
 

Gezien op de Weversplaats.
foto © paul kriele, 15 april 2010.

Al zijn  het geen kilo's, maar wel enkele emmertjes vuil, dat uit de roosters van de borstwering van het -oudste deel van- het Stadskantoor te voorschijn kwamen. Mannen van schoonmaakbedrijf Kropman uit Nijmegen ['Er werken ook Bosschenaren hoor!'] maakten de zaak woensdagmorgen 14 april 2010 schoon.  foto's © paul kriele, 14 april 2010.

Bord naast Jheronimus Bosch Art Center in de mgr. Prinsenstraat.
De taalkundigen van de gemeente missen er wel eens 'é-entje'...


foto © robert dijkhuis, 12 april 2010.

Verwersstraat zaterdag 10 april rond 11.45 uur: Voor restaurant Ome Bernard leverde een chauffeur van een Vlaamse bestelbus een bestelling af.  Bij het stoepparkeren reed hij tegen een origineel bushaltebord aan van de -pas ingestelde -elektro aangedreven 'stadsdienst'. De chauffeur van een Belgische bestelbus trachtte de door hem omver gereden bushaltepaal met enige spierkracht recht te zetten...
foto's © paul kriele, 10 april 2010.
 

Hinthamerstraat: Het practisch deel van het verkeersexamen voor groep 7 van de basisschoolleerlingee, waarvan donderdag 8 april het theoretisch deel volgt.

foto © paul kriele, 6 april 2010.

Paashazen op de Bossche markt, lagen voor korte tijd bij de Knillispoort voor Pampus. Een [re-]actie van de Ambulante Handel ter marktpromotie..
foto © paul kriele, 3 april 2010.

Voor het kantoor van advocaten & belastingadviseurs van KGP staat een levensgrote pop. Een van de partners van het kantoor op de hoek Capucijnenlaantje/Julianaplein 8 zou Abraham gaan zien, of is het een publiekstrekker vanwege het feit dat het kantoor in mei 2010 vijf jaar op het Julianaplein is gevestigd?
Na een telefoontje bleek dat een van de bazen eind maart  50 jaar is geworden.

zie ook de site KGP.


foto © paul kriele,  26 maart 2010.

Vrijdagmorgen 26 maart 2010 werden op het kruispunt Zuidwal/Pettelaarseweg/Hekellaan de jaarlijkse examens voor verkeersregelaars afgenomen. Een tiental kandidaten mochten om beurten daar het ingewikkelde verkeer regelen wat niet altijd soepel verliep.

foto © paul kriele, 26 maart 2010.

125 jongelui lieten zich als 'zakenlui' voor een op te nemen reclamespot van de ING-bank dinsdag 23 maart 2010,  uren op de Markt bijeen drijven en gewillig doen wat een speaker hen dicteerde.
zie ook artikel

foto © paul kriele, 23 maart 2010

Van alles water in 2010 op straat te zien was
voorjaar 2010 in  de 3e week van  maart
foto's © paul kriele, 23 maart 2010.

foto's © ellen elemans, 3 januari 2010. Reeën in het Bosshe Broek met silhouet van de Spinhuiswal en St.Cathrien.

Dinsdag 12 januari 2010 om 12.30 bleven tien minuten lang de bomen van de Kasterenbrug gesloten, nadat er een boot was langs gevaren. De brugwachter van de Orthenbrug had het even niet in de gaten. Stadsbussen wachten geduldig, maar voetgangers en fietsers 'namen' de brug door onder de bomen door te kruipen.

foto © paul kriele, 12 januari 2010.Artikelen binnen de categorie Straattaferelen 2010:

Geen artikelen onder de categorie opgenomen