Toekomst Huis van Bewaring St. Jorisstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2010 | Gewijzigd op: 11-11-2013
Donderdagmiddag 18 november 2010 werd in het pand van het CCC in de Nieuwstraat nog eens gebrainstormd over de toekomst van het Huis van Bewaring in de St.Jorisstraat Daarvan verviel in december 2007 de functie. 
Er zijn vele instanties die er  hun oog op hebben laten vallen. 

 
 Huis van Bewaring [St.Jorisstraat] en rechts het voormalige Paleis van Justitie [Spinhuiswal] .  foto's © paul kriele, 11 juli 2007.

Eerder kwamen er stemmen op om het Paleis van Justitie  aan de Spinhuiswal en het Huis van Bewaring niet van elkaar los te koppelen, maar als er functies in het zicht komen,  deze met elkaar in verband te brengen.
Het Paleis van Jusitie is verhuurd maar in het bezit van Heijmans Rosmalen en het HvB is nog Rijks eigendom en wordt ook deels bewoond en zakelijk gebruikt.

In het beginstadium rezen er ideeën op om het Paleis tot hotel te verbouwen Gezien de hoge gelambrizeerde rechtzalen en de functionele administratiekamers leek dat idee schier onmogelijk. Toen de crisis kwam raakte hotel uit beeld. 
Voor het Huis van Bewaring komen allerlei meer creatieve oplossingen en wordt ook naar een functie gekeken die iets met jeugd en/of jongeren te maken heeft. Maar steeds steekt een restaurantfunctie de kop weer op.