Reactie van Rens den Otter: 'zakelijk minder armslag'

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2011 | Gewijzigd op: 21-03-2011
Correcties op artikel 'Rens den Otter in 't Schip' dd. 18 maart 2011.

Na het artikel over zakenman Rens den Otter van vorige week 19 maart 2011, zijn er enkel correcties aangebracht. Zo vindt Rens dat  de formulering  Ín 't schip'hem benadeelt en dat die conclusie niet waar is. Daarom is de kop 'Rens denOtter minder armslag' geworden. Het feit dat er een dip zit in de zakelijke acitviteiten van Den Otter komt mede voort uit de 'vergunnigsprocedure',  aldus Rens.

'Mijn panden* zijn aan Geoffrey Groenewoud verkocht  en dus niet ontnomen,' zo stelt Rens in zijn reactie. 

Maar het pand Korenbrugstraat [M'n Tante] is, zoals wij abusievelijk meldden, is niet verkocht.
De redactie stelt dat als je geen - economisch-  eigenaar meer van je panden bent of je zaak hebt verkocht en er nog wel in woont of er in werkt, dat je dan huurder of bedrijflsleider bent geworden. Rens geeft  in zijn reactie aan, dat hij in 'Puur' op Verwersstraat 18  'gewoon bijspringt ter ondersteuning'. Over de villa op Pettelaarseweg 1 wordt niet gesproken. 

*Verkoop panden: Het gaat om de panden: Verwersstraat 18 [Puur], nr. 23 Misverstant en Snellestraat 28 Méprise en Brede Haven 5.

Oorspronkelijk bericht van 19 maart 2011 
In het beheer van Rens den Otter-zakelijk is weer eens een verschuiving opgetreden. Voortaan staat Rens als bedrijfsleider in zijn eigen bar 'Puur' op Verwersstraat 18. Dat komt omdat feitelijk al het financieel beheer Den Otter is ontnomen en hij huurder van -zijn eigen -panden is geworden.
Uit het kadaster blijkt dat naast John van Deursen van 'De 4 Werelddelen', ook Geoffrey Groenewoud als 2e verkoper is aangesteld.
 
De villa Pettelaarsweg 1 van voorheen mevrouw Otjens-van den Boomen. Aanvankelijk werd dit perceel door Rens den Otter - via een complexe constructie met John van Deursen gekocht.

foto © paul kriele, 26 augustus 2010.

Het draait allemaal om de villa Pettelaarseweg 1, die  Rens in augustus 2008 kocht. via een complexe constructie gekocht. waardoor het perceel feitelijk aan Van Deursen toebehoort. 
Maar door zijn zwakke financiële positie hebben John van Deursen en Bill Groenewoud per 4 februari 2011 die villa verkocht aan Den Otter verkocht,  maar Rens hoeft de koopprijs pas op 4 februari 2012 te betalen. Intussen betaalt hij een huur/vergoeding van € 5833 per maand. Bij te laat betaling volgt er een boete van € 1000 per dag.

Mocht Den Otter tussentijds de villa voor een meerprijs boven de  €1,5 miljoen  verkopen dan gaat de helft naar de twee zakenlieden.
Blijft Den Otter per 4 februari 2012 met betaling in gebreke, dan wordt hij huurder van zijn 'eigen' pand.
Vanaf dat moment is Den Otter nog wel juridisch eigenaar, maar geen economisch eigenaar meer.

Café/ loungebar Puur op Verwersstraat 18 met Rens den Otter als bedrijfsleider.

foto © paul kriele, 17 maart 2011.

Zoals eerder gemeld heeft Den Otter al zijn panden in de Verwersstraat, Brede Haven 5, Korenbrugstraat en Snellestraat  [zie artikelen hieronder] verkocht. Het verliesgevende project aan de Parade 12 [koop en verkoop] is er mede een oorzaak van.

Zie ook artikel Rens den Otter weer in het nieuws 25 december 2010
of Den Otter koopt villa Pettelaarseweg    26 augustus 2010

Terug naar boven