Moerputten

Moer is moeras.

De Moerputten is een natuurgebied, gelegen  westelijk van 's-Hertogenbosch, dichtbij Vlijmen.

Ter orientatie verder nog: het moerassig gebied, waartoe ook een kleine vlindervallei behoort, ligt zuidelijk van de verkeersweg Den Bosch -Vlijmen.

De Moerputten raakte bekend door de spoorbrug met enkel spoor, die over dat water ligt en vanaf de aanleg in 1887 de Langstraatdorpen met elkaar verbindt. De verbinding is ingesteld vanwege de schoenenvlijt uit de jaren eind negentiende begin twintigste eeuw. Door het enkel spoor werd die lijn in de volksmond het halve zolenlijntje genoemd.Restauratie van de brug en de noordelijke pijlers volgde in de jaren 2004 en 2006. In 2010 werd de rij pijlers aan de noordkant aangepakt. Het wandelpad over de route is deels gerealiseerd.

Laatste artikelen binnen de categorie Moerputten:

Werkzaamheden Moerputten:  herstel vlonderpad

Werkzaamheden Moerputten: herstel vlonderpad

Gepubliceerd op: 27-11-2012 | Gewijzigd op: 0
Staatsbosbeheer herstelt [aanbrengen van antislip] het vlonderpad in de Moerputten. Het vlonderpad is onderdeel van de halvezolenroute
Lees meer
Door koude dode vis  bij  Moerputtenbrug

Door koude dode vis bij Moerputtenbrug

Gepubliceerd op: 25-01-2011 | Gewijzigd op: 25-01-2011
Natuurliefhebbers, die weer door het moerasgebied de Moerputten wandelen, nadat ook de andere noordzijde van de pijers zijn gerestaureerd, ontdekten begin januari 2011 een vissterfte van beperkte omvang.
Lees meer