Jeroen Bosch dringt binnen in het Stadskantoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2015 | Gewijzigd op: 06-10-2015
Drie jongeren, Hans, Dennis en aanvoerder Rik Smies, zijn in het Stadskantoor bezig de bouwwand die vanwege de herinrichting tot een Burgerplaza is opgezet, te beschilderen met Jeroen Boschtaferelen. 

De werkgroep Burgerplaza, die tijdens het project de plaatsingen van de collega- ambtenaren regelt en de technische voorzieningen bewaakt, zocht een oplossing voor die saaie bouwwand. Toen de scholen die werden benaderd geen interesse toonden werd met de ouwe bekende Rik Smies kontakt gezocht, vertelt Peggy Wagemans.

Rik, die al eerder in het gebouw een bouwwandje opfleurde, zocht naar twee maten omdat het nogal om een oppervlakte ging. Zodoende kwamen Hans en Dennis erbij.

Peggy Wagemans van de werkgroep Burgerplaza is in het dagelijks leven als ambtenaar van Burgerzaken werkzaam in het Gemeentelijk Contact Centrum [GCC].

   

Drie met Jeroen Bosch taferelen beschilderde
panelen op de bouwwand in het Stadskantoor.
De afscheidingswand staat er tot eind
december als de verbouwing tot Burgerplaza klaar is.

-Het linker tafereel [boven] toont Jeroen Bosch voor een van de stadsbranden en ook veel dieren zoals Bosch die ook in zijn werken gebruikte.
-Het middelste tafereel [rechts boven]: Plant en dier en de vingers van wellicht de maker van dit kunstwerk.
-Het rechter tafereel [rechts]: Ook weer dieren [vis], bergen en een zee, die allen  voortkomen uit een spuitbus, waarmee het eigentijdse van dit project wordt aangetoond. 

foto's © caul kriele, 6 oktober 2015.
 
 

Peggy Wagemans vertelt dat de schilderingen tot eind december 2015 blijven.Dan moet de herinrichting klaar zijn. In die  maand wordt met enkele klanten op de nieuwe Burgerplaza proef gedraaid. Zo lang blijft de bouwwand staan.