Rijk ge´llustreerd & erg informatief boek 'Bossche Raethuys'

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-12-2016 | Gewijzigd op: 04-12-2016
Van Raethuys tot Stadhuis
Woensdag 30 november 2016 werd in het stadhuis het boek van Henk Henkes gepresenteerd ‘Van Raethuys tot Stadhuis’ Het is een kilo-zwaar, maar beter gezegd prachtig geïllustreerde, en van vele hoofd- en interessante bijzaken voorziene uitgave, geworden. Wethouder Huib van Olden van o.a. Erfgoed en Cultuur, nam van de auteur Henk Henkes het  'eerste exemplaar' in ontvangst.

Stadsgids Henk Henkes heeft zijn kennis van jaren rondleiderschap in boekvorm samengebundeld. Daarnaast verzamelde hij gerelateerde onderwerpen over het stadhuis. Het resultaat is een uniek, 300 pagina’s dik boek met 400 foto’s [de meeste van Ad van Mil] en illustraties. Het boek is een virtuele wandeling door de stadhuiskamers gelardeerd met de indrukwekkende geschiedenis van de stad vanaf ontstaan tot heden.

Omslag van het  400 pagina's
tellende, rijk geïllustreerd en erg informatief  boek.
Het Bossche stadhuis, toen en nu.

foto's © ad van mil.

Het boek ‘Van Raethuus tot stadhuis’ staat bol van foto's en andere historische afbeeldingen. Henkes gaat diep in op allerlei  interessante zaken, zoals de achitectuur, de bouw en de plaats en omgeving van het stadhuis met zijn rijke interieur. Ook bevat de uitgave vele voetnoten en verwijzingen die de lezer verder informatie [o.a. via verklaringen en literatuurlijst] geeft over de gehele geschiedenis van de stad.

-Eindredactie Henk Henkes [70 jaar] voormalig werkzaam bij het Postdistrict en vervolgens bij het hoofdkantoor van Postkantoren bv.
Stadsgids Henk Henkes heeft als hobby’s fotografie, wandelen en het bezoeken van historische steden en locaties.

-Ad van Mil [67 jaar], die in zijn laatste werkzame jaren werkzaam was bij Philips en Tyco als senior project engineer. Ad is lid van de fotokring Sint Michielsgestel. Daarnaast is Ad lid  van IVN/VNW ’s-Hertogenbosch. Hij heeft de voorkeur voor onderwerpen in de natuur.
Daarnaast is Ad ook lid van de AF-groep van Shot-71 in Berlicum en met name bezig met digitale diaseries.

Voorbeelden van onderwerpen die in ‘ Van Raethuys tot stadhuis’ aan bod komen:
Biografiën van Antoon Derkinderen, Theodoor van Thulden en van alle Bossche burgemeesters, informatie over het goudlederen behang, Orde van de Kousenband, de gebruikers van het stadhuis, opgravingen achter het stadhuis, rechtspraak, de Markt [ook archeologisch], het Schermersoprorer en de omliggende historische gebouwen.


Terug naar boven