Verbouwing Bestuurscentrum verjaagt de raad naar Maaspoort

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2020 | Gewijzigd op: 26-05-2021
Ook het Stadskantoor krijgt van ERDI een onderhoudsbeurt. Maar volgens een woordvoerder is dit alleen maar het plaatsen van een nieuw tourniquet aan de ingang. Daarom is er iets verderop een tijdelijke ingang  gemaakt. foto © paul kriele, 13 oktober 2020.
Verhuizing raadsvergaderingen en commissies naar Maaspoort

Door een verbouwing van het Bestuurscentrum vinden vanaf dinsdag  6 oktober 2020 onder meer de raadsvergadering plaats in de sporthal Maaspoort. Het bestuurscentrum wordt, zoals de gemeente bericht, heringericht en daardoor is de raadszaal niet beschikbaar. Eerst kwamen nog het Provinciehuis ,[raad] en het Stadskantoor [commissie] in beeld. Maar door Corona wordt uitgeweken naar grotere locatie. Het provinciehuis is niet beschikbaar. 

Bericht van 28 februari 2020:   Opfrisbeurt Bestuurscentrum /raad akkoord met vlag & wapen in raadszaal
De gemeenteraad ging dinsdag 3 maart 2020 akkoord om in het Bestuurscentrum artikel 1 van de Grondwet aan te brengen en ook de nationale vlag en het gemeentewapen gaan een plaats krijgen in het Bestuurscentrum of de publieke ruimte. De PVV en de Bossche Groenen stemden tegen dit voorstel.

Bestuurscentrum krijgt opfrisbeurt Het Bestuurscentrum aan Achter het Stadhuis zal een vernieuwingsbeurt ondergaan. Officieel heet het een opfrisbeurt. Dat betreft met name de technische installaties op gebied van audiovisual, internet. Daartoe dient ook het meubilair en de vloerbedekking in de raadszaal te worden vernieuwd Die opfrisbeurt is voor enkele fracties aanleiding B&W te verzoeken in de raadszaal ook herkenbare nationale zaken te plaatsten, zoals de Nederlandse vlag en het Bossche gemeentewapen. Over een meer exacte aanpak- qua tijdsplanning- kan een woordvoerder nog geen mededelingen doen