Boek over Bestuurscentrum van Dirk Jan Postel]

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-04-2005 Zondagmiddag 17 april 2005 werd voor een klein gezelschap het boek ‘Town Hall and Transparency' aangeboden. Achter het boek staat –uiteraard –de architect Dirk Jan Postel. Want synoniem met het bestuurscentrum staat transparantie en dat was de opzet van Postel, zowel ten aanzien van het gebouw als ten aanzien van de organisatie. Voor dat laatste zijn opdrachtgever Lansbergen samen met bureau Veldhoen de geestelijke vaders.

Van de uitgave kreeg Adri Duivesteijn, het eerste exemplaar aangeboden. Duivesteijn is vice-fractievoorzitter van de PvdA en opdrachtgever van het Nederlands Architectuur Instituut en het Haags Stadhuis Tevens is hij voorzitter van de Parlementaire Enquête commissie Bouwnijverheid..

De auteur Govert Derix brengt de geschiedenis, de realiteit en de transparantie van het gebouw in beeld.
De opdrachtgever namens de gemeente was oud-gemeente secretaris wijlen mr. Peter Lansbergen. De aanbieding van het eerste exemplaar had niet beter verwoord en gepresenteerd kunnen worden dan diens opvolger Irma Woestenberg.
-Gemeentesecretaris Irma Woestenberg biedt Adri Duivesteijn het eerste exemplaar aan van Town Hall and Transparency. 
-Rechts: Overzicht van de hal van het nieuwe Bestuurscentrum aan de Wolvenhoek met genodigden. 


foto's © paul kriele, 17 april 2005.

 

Gemeentesecretaris Woenstenberg sprak: Peter had een visie op het functioneren van de gemeente en het ambtelijk apparaat. Daarin stond professionaliteit centraal.
Omdat de ruimte te diffuus was, de dienstverlening ook te gespreid en bovendien de gemeenteraad geen eigen plek bezat, leidde die factoren tot de nieuwbouw waaraan Lansbergen een identiteit en een nieuwe bedrijfscultuur wilde toevoegen.

De bezoekers werden verwelkomd met koffie/thee en een chocoladebol
foto's © paul kriele, 17 april 2005.
Violiste Hylkia Postel en Jonathan Waleson speelden ondermeer een werk van Eric Satie:'Oeuvre la Tête'.

Architect Dirk Jan Postel maakt deel uit van het bureau Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam www.kraaijvanger.urbis.nl

Na afloop van de presentatie was er een lunch in het eet-werkcafé van het bestuurscentrum waar -dankzij het voorjaarsweer - het dakterras open was. Belangstellenden konden een rondgang door het gebouw meemaken.


Terug naar boven