Bob Hutten maakt opening verspillingsfabriek bekend

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-08-2015 | Gewijzigd op: 15-08-2015
Hutten in Veghel, dat onder meer bekend staat** om zijn innovaties en de opbouw van een jong team van personeel, heeft een verspillingsfabriek opgericht. Dat maakte Bob Hutten, de algemeen directeur dinsdag 11 augustus 2015 op een relatieavond in de Orangerie bekend***. zie ook ook de site van Hutten
Het zal Hutten niet zijn die in de fabriek ook plaatsen heeft voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Innovatieve directeur Bob Hutten.
 
Doel van deze nieuwe  telg aan de organisatie van Hutten is een antwoord te geven op de voedselverspilling. In die fabriek worden van 'waardeloze reststromen* of reststromen met een minimale waarde' [onder meer van supermarkten, restaurants en van leveranciers groente, fruit en vlees]  smaakvolle producten gemaakt. 'Zij allen [onderschat de particulier huishoudens niet..!]  zijn megaverspillers,' stelde Bob Hutten. 'Daar moeten we iets aan doen en daar kunnen we iets aan doen. In december gaat de verspillingsfabriek in Veghel van start.' 

*Verduidelijking van reststromen
Reststromen zijn producten die niet verkocht zijn in de supermarkt, zoals overrijpe tomaten. Maar bijvoorbeeld ook restjes vlees die overblijven bij het versnijden van vleeswaren. Al deze leveranciers uit al die verschillende kanalen hebben binnenkort een plek waar ze naartoe kunnen voor het verwerken van deze stromen in nieuwe smakelijke producten. 
Bob Hutten: 'Aandacht voor de logistieke organisatie en een intensieve begeleiding van de leveranciers is bij aanvang van de fabriek top of mind .'

Innovatieve oplossingen
In de opzet heeft Hutten kennispartners [Wageningen University, de HAS, de Hogere Hotelschool en partijen als Sligro] betrokken.  Studenten krijgen straks een podium om te werken aan innovatieve oplossingen om verspilling tegen te gaan. In de nieuwe fabriek biedt Hutten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek.

**In Den Bosch doet Hutten ondermeer het beheer van de Orangerie, verzorgt de maaltijden voor het personeel in het hoofdkantoor van Ricoh in Den Bosch en heeft onlangs een restaurant met duurzame en streekgebonden producten geopend in het Paleiskwartier.

*** Het frappante was dat Hutten op die avond aan haar gasten een heelrijk tomatensoepje serveerde waarvan het hoofdbestanddeel [tomaat] afkomstig was van boeren [overrrijpe tomaten].

Terug naar boven